Loading...
Aktivitet-ÄLGSAFARI 2017-10-26T11:21:00+00:00

ÄLGSAFARI MED 2 NÄTTER I KOLARKOJA

Följ med ut på en spännande och lärorik helkväll för att spana efter älgar och andra djur. Vi äter middag vid lägerelden och vandrar sedan under några timmar i skogen tillsammans med en kunnig guide. Vi ser alltid älgar och andra djur!

– Möt vilda älgar i sin naturliga miljö – vi har sett älgar på varje tur sedan 2002

– Vandra i skogen med kunnig guide

– Ät kvällsmat utomhus i skogen

– Lär dig locka på älg

– Chans att se andra djur såsom skogshare, rådjur, trana, ugglor, varg, lodjur

Våra guider har en speciell förkärlek till detta ståtliga djur. Med stor hängivelse förmedlar de sina kunskaper om älgens liv. De visar också hur vi kan kommunicera med älg i olika situationer med hjälp av lockrop, något som kan komma väl till hands under kvällen.

Program för älgsafari

Efter incheckning så börjar äventyret och du tillagar din medhavda middag över öppen eld. Varför avsluta dagen med en simtur i Skärsjön efter ett besök i vår härliga flytande bastu? Vakna upp till fågelsång och känn dig fri att ha hela dagen på dig! Om du vill finns kanoterna redo för dig!

Vi möts upp under sen eftermiddag och beger oss till en närliggande sjö där vi slår oss ner vid en lägerplats. Guiden inleder med att berätta om älgar och vad vi kan göra för att maximera våra chanser att se vilda djur på ett bra sätt under kvällen. Vi äter en kvällsmåltid tillsammans med kaffe och te. Sedan beger vi oss ut i skogen där det finns gott om älgar och andra vilda djur. När skymningen faller vaknar skogen till liv och älgen reser sig upp ur sin vila för att söka föda. Då vandrar vi tillsammans på djurens egna stigar, de som leder in i den täta skogen och tar oss till älgens vardagsrum. När det blir mörkt avslutar vi turen med att spana av området med minibussen och beger oss sedan tillbaka till civilisationen.

Pris: vuxen 3070 SEK & barn 1700 SEK, medlemmar i Svenska Turistföreningen vuxen 2970 SEK & barn 1650 SEK.

Datum: arrangeras på fasta datum från maj till september. Datum hittar du i vår AKTIVITETSKALENDER

Tid & plats: Incheckning i Kolarbyns reception kl 14.00-15.00. Ni har tillgång till kolarkojan från kl 14.00 ankomstdagen till kl 12.00 avresedagen.
Älgsafarin startar från Kolarbyn dessa tider beroende på säsong.

  • 1 maj – 15 maj: kl 17.00 – 22.00
  • 16 maj- 31 juli: kl 18.00 – 23.00
  • 1 augusti – 19 augusti: kl 17.00 – 22.00
  • 20 augusti – 30 september: kl 16 – 21

Ingår: Guidad älgsafari, 2 nätters logi i kolarkoja, frukost vid lägerelden som ni själva gör i ordning (varor som klarar sig utomhus utan kylskåp). Middag under safarin. Sovsäckskit med resekudde och lakan. Uppblåsbart liggunderlag & fårskinn att sova på. Flytande bastu (under 2 timmar) som du värmer själv och delar med andra gäster. Tillgång till kanot (4h) förmiddag eller eftermiddag. Ved, stearinljus, tändstickor samt enkel köksutrustning för matlagning över elden ingår i priset. Kortare rundvandring i Kolarbyn under incheckningstiden. Middag dag 1 och lunch dag 2 ordnar du med själv. (finns att boka enklare måltider för 85 kr/person)

När är det bäst: Maj – oktober är vanligtvis en bra tid för älgskådning även om det kan variera även under den perioden. Från juni och framåt är det större chans att se älgtjurar med horn.

Gruppstorlek: Max 8 deltagare per guide. Med 2 guider kan det bli upp till 16 deltagare.

Boende: Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer (enkelrumstillägg 15/6-30/8)

Övrigt: Rekommenderad lägsta ålder är 8 år. Deltagare måste kunna vandra i skogen utan svårigheter. Längden på vandringarna beror på var djuren befinner sig för tillfället. Svårighetsgraden är medium. Vi kan komma att gå upp till 1 timme i ojämn terräng utan stigar, men det blir ofta många stopp längs vägen. Notera att eftersom vi ofta har utländska deltagare med på våra turer så sker guidningen mestadels på engelska. Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done. Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED