ÄLGSAFARI MED ÖVERNATTNING I KOLARKOJA

Följ med ut på en spännande och lärorik helkväll för att spana efter älgar och andra djur. Vi äter middag vid lägerelden och vandrar sedan under några timmar i skogen tillsammans med en kunnig guide. Vi ser alltid älgar och andra djur!

– Möt vilda älgar i sin naturliga miljö – vi har sett älgar på varje tur sedan 2002

– Vandra i skogen med kunnig guide

– Ät kvällsmat utomhus i skogen

– Lär dig locka på älg

– Chans att se andra djur såsom skogshare, rådjur, trana, ugglor, varg, lodjur

Våra guider har en speciell förkärlek till detta ståtliga djur. Med stor hängivelse förmedlar de sina kunskaper om älgens liv. De visar också hur vi kan kommunicera med älg i olika situationer med hjälp av lockrop, något som kan komma väl till hands under kvällen.

Program för älgsafari

Vi möts upp under sen eftermiddag och beger oss till en närliggande sjö där vi slår oss ner vid en lägerplats. Guiden inleder med att berätta om älgar och vad vi kan göra för att maximera våra chanser att se vilda djur på ett bra sätt under kvällen. Vi äter en kvällsmåltid tillsammans med kaffe och te. Sedan beger vi oss ut i skogen där det finns gott om älgar och andra vilda djur. När skymningen faller vaknar skogen till liv och älgen reser sig upp ur sin vila för att söka föda. Då vandrar vi tillsammans på djurens egna stigar, de som leder in i den täta skogen och tar oss till älgens vardagsrum. När det blir mörkt avslutar vi turen med att spana av området med minibussen och beger oss sedan tillbaka till civilisationen.

Pris: vuxen 2035 SEK & barn 1040 SEK, medlemmar i Svenska Turistföreningen vuxen 1985 SEK & barn 1015 SEK.

Datum: arrangeras på fasta datum från april till september. Datum hittar du i vår AKTIVITETSKALENDER

Tid & plats: Incheckning i Kolarbyns reception kl 14.00-15.00. Ni har tillgång till kolarkojan från kl 14.00 ankomstdagen till kl 12.00 avresedagen.
Älgsafarin startar från Kolarbyn dessa tider beroende på säsong.

  • 1 april – 15 maj: kl 17.00 – 22.00
  • 16 maj- 31 juli: kl 18.00 – 23.00
  • 1 augusti – 19 augusti: kl 17.00 – 22.00
  • 20 augusti – 30 september: kl 16 – 21

Ingår: Guidad älgsafari, logi i kolarkoja, middag under safarin, frukost vid lägerelden som ni själva gör i ordning (varor som klarar sig utomhus utan kylskåp). Uppblåsbart liggunderlag & fårskinn att sova på, ni tar själva med sovsäck & kudde, detta finns även att hyra för 150kr/person/vistelse. Ved, stearinljus, tändstickor samt enkel köksutrustning för matlagning över elden ingår i priset. Kortare rundvandring i Kolarbyn under incheckningstiden.

När är det bäst: April – oktober är vanligtvis en bra tid för älgskådning även om det kan variera även under den perioden. Från juni och framåt är det större chans att se älgtjurar med horn.

Gruppstorlek: Max 8 deltagare per guide. Med 2 guider kan det bli upp till 16 deltagare.

Boende: Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer

Övrigt: Rekommenderad lägsta ålder är 8 år. Deltagare måste kunna vandra i skogen utan svårigheter. Längden på vandringarna beror på var djuren befinner sig för tillfället. Svårighetsgraden är medium. Vi kan komma att gå upp till 1 timme i ojämn terräng utan stigar, men det blir ofta många stopp längs vägen. Notera att eftersom vi ofta har utländska deltagare med på våra turer så sker guidningen mestadels på engelska. Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

Tillval: Hyr sovsäcksutrustning, sovsäck, resekudde och sovsäckslakan för 150 SEK.
Flytande bastu i 2 timmar 100 SEK/vuxen och 50 SEK/barn (delas med andra gäster & värms upp själv).

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done. Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED