Loading...
Aktivitet-BÄVERSAFARI 2017-10-26T11:21:00+00:00

BÄVERSAFARI MED 2 NÄTTER I KOLARKOJA

Har du sett en bäver någon gång? Bäversafari i båt är en av våra mest uppskattade guidade turer. Vi lyckas oftast komma nära och se flera bävrar under en kväll.
De simmar kring vår båt och ibland går de upp på land för att äta. Följ med våra kunniga guider till en stilla sjö i skymningen.

– Möt vilda bävrar i sin naturliga miljö – vi ser i stort sett bäver varje gång

– Lär dig mer om bäver av kunnig guide

– Fin båtresa på sjö i skymningen

– Utomhusmiddag med lokal mat

– Chans att se andra djur såsom älg, trana, storlom

Visste du att en bäverhydda kan vara lika hög som en människa? Och att den kan fälla grova aspar med bara tänderna? Har du någonsin inspekterat ingenjörskonsten hos en bäverdamm? Följ med på en spännande resa i en svensk skogssjö och se bävern arbeta vid sin hydda i skymningen.

Program

Efter incheckning så börjar äventyret och du tillagar din medhavda middag över öppen eld. Varför avsluta dagen med en simtur i Skärsjön efter ett besök i vår härliga flytande bastu? Vakna upp till fågelsång och känn dig fri att ha hela dagen på dig! Om du vill finns kanoterna redo för dig!
Vi möter upp under sen eftermiddag. Guiden inleder med att berätta om bävrar och vad vi kan göra för att maximera vår chans att se vilda djur. Kvällssolen faller över trädtopparna och vi rör oss ljudlöst fram i en gummibåt med elmotor. Med spetsade öron och intensivt spanande efter eventuella spår glider vi fram mot en av bäverns väl kamoflerade hyddor. Plötsligt bryts vattenytan av små krusningar och i nästa ögonblick dyker en blöt liten figur upp i strandkanten. Du är öga mot öga med en bäver. Under kvällen stannar vi till på en ö där vi äter en utomhusmiddag. När det blir mörkt avslutar vi turen och beger oss tillbaka till civilisationen.

Pris: vuxen 3070 SEK & barn 1700 SEK, medlemmar i Svenska Turistföreningen vuxen 2970 SEK & barn 1650 SEK.

Datum: arrangeras på fasta datum från maj till september. Datum hittar du i vår AKTIVITETSKALENDER

Tid & plats: Incheckning i Kolarbyns reception kl 14.00-15.00. Ni har tillgång till kolarkojan från kl 14.00 ankomstdagen till kl 12.00 avresedagen.
Bäversafarin startar från Karmansbo Herrgård ca 15 minuter med bil från Kolarbyn. Till Karmansbo tar ni er själva. Strat tider beroende på säsong.

  • 1 maj – 15 maj: kl 17.00 – 22.00
  • 16 maj- 31 juli: kl 18.00 – 23.00
  • 1 augusti – 19 augusti: kl 17.00 – 22.00
  • 20 augusti – 30 september: kl 16 – 21

Ingår: Guidad bäversafari, 2 nätters logi i kolarkoja, frukost vid lägerelden som ni själva gör i ordning (varor som klarar sig utomhus utan kylskåp). Middag under safarin. Sovsäckskit med resekudde och lakan. Uppblåsbart liggunderlag & fårskinn att sova på. Flytande bastu (under 2 timmar) som du värmer själv och delar med andra gäster. Tillgång till kanot (4h) förmiddag eller eftermiddag. Ved, stearinljus, tändstickor samt enkel köksutrustning för matlagning över elden ingår i priset. Kortare rundvandring i Kolarbyn under incheckningstiden. Middag dag 1 och lunch dag 2 ordnar du med själv. (finns att boka enklare måltider för 85 kr/person)

När är det bäst: Maj – september är vanligtvis en bra tid för bäverskådning.

Gruppstorlek: Max 8 deltagare per guide. Med 2 guider kan det bli upp till 16 deltagare.

Boende: Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer (enkelrumstillägg 15/6-30/8)

Övrigt: Rekommenderad lägsta ålder är 8 år. Vuxna deltagare måste vara simkunniga. Turen inkluderar ingen vandring. Notera att eftersom vi ofta har utländska deltagare med på våra turer så sker guidningen mestadels på engelska. Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done. Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED