Loading...
bo-kolarkoja-vinter 2017-10-26T11:21:01+00:00

Bo i kolarkoja på vintern

Att bo i de mysiga kolarkojorna på vintern är en härlig och annorlunda upplevelse där ni garanterat får en udda vistelse i naturen. Här följer viktig information som du behöver veta om övernattning vintertid i Kolarbyn. Vintersäsongen varar från 1/11 till 30/4. Kolarbyn kommer att ha stängt helt från 27 november till 7 januari.

Under vintersäsongen tar vi bara emot nya gäster på fredagar & lördagar och kan stanna till på söndagen.

För att övernattningen skall bli en bra upplevelse skall vintersovsäckar användas i kolarkojorna vintertid, självklart somnar ni till den sprakande elden i eldstaden som finns i kojorna, men en varm sovsäck är att rekommendera. Vi har färdiga sovsäckskit att hyra med Haglöfs vintersäckar, liten kudde och istoppslakan för 150 SEK.

Ved till kojorna och matlagning hugger man själv och ingår i logi priset.

Frukost går just nu ej att boka under vintern då vi inte kan lösa det rent praktiskt vintertid. Vi rekommenderar att ni tar med egen frukost och förvarar den i kylbox som isolerar och hindrar varorna från att frysa.

Mat till middagar/luncher tas med på samma sätt som frukosten men kan även köpas i Skinnskatteberg för att sedan direkt tillagas över öppen eld. Primitiv matlagningsutrustning finns att låna.

Dricksvatten kommer att tilldelas till varje koja som förvaras i kojan där det eldas och är varmt så det inte fryser. Det går även bra att smälta snö för matlagning, kaffekokning m.m.

Ta med er rejält med varma kläder och torrt ombyte till kvällen när ni ska sova, även rejäla och varma kängor eller vinter stövlar är att rekommendera.

Ta med en handduk och badkläder och testa vår vinterbastu med isvak. Meddela oss någon dag innan om du vill bada bastu, så vi hinner såga upp en vak åt er.

Under er vinter vistelse i Kolarbyn, passa på att följ med på någon av våra härliga turer med både snöskor och skidor. I båda turerna pulsar vi i snön i obanad terräng och tar med mat som vi tillsammans tillagar vid lämpligt ställe i skogen. Se mer under aktiviteter.

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done
Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED