BUSHCRAFT/ÖVERLEVNADSKURS

Under tre dagar får ni en friluftsliv/överlevnadskurs där vi tar oss runt i naturen till olika spännande och lärorika händelser. Ni kommer med hjälp av en kunnig guide erövra ny och spännande kunskap om att kunna klara er helt själva ute i skogen. 

Vi överlever i dagens moderna samhälle genom att köpa färdiga produkter som vi använder oss av, men för att överleva till skogs behövs mer än så – nämligen kunskap och förberedelser. Lär er göra upp eld, hitta & rena vatten, hitta föda & bygga en övernattningsplats.

Första natten är en ”vanlig” övernattning i Kolarbyn för att vara på plats när själva kursen startar dag 2 kl 10.00. Kursen avslutas dag 3 efter lunch. Stressen har vi sedan länge lämnat hemma för att istället ta in naturens magi. Naturen är det finaste vi har! Framåt middagstid samlas vi vid lägerplatsen i Kolarbyn för att tillsammans tillaga en härlig vildmarksmiddag. När det börjar närma sig kväll drar vi oss tillbaka till de mysiga kolarkojorna som kommer att vara vår sovplats över natten. Man kan även välja att sova under bar himmel i de egengjorda bivacker ni gjort under kursen. Kursen avslutas med en sammanfattning vad vi gjort under dagarna innan vi säger adjö.

Pris: 2490 SEK/person, medlemmar i Svenska Turistföreningen 2390 SEK/person.

Datum: arrangeras på fasta datum. 2017 16-18 juni & 25-27 augusti.

Tid & plats: Incheckning i Kolarbyns reception kl 14. Kolarbyn har ingen bemannad reception, men en värd möter upp er vid incheckningen. Vid incheckningen får ni en guidad rundvandring för att få instruktioner om hur allt fungerar och vart man hittar allt. Ni har tillgång till kolarkojan från kl 14 ankomstdagen till efter aktivitetens slut. Första natten är en vanlig övernattning och kursen börjar efter frukosten dag 2 kl 10.00 och slutar efter lunch dag 3.

Deltagare: Max 10 deltagare. Genomförs ej vid färre än 4 deltagare.

Ingår i priset: Överlevnadskurs med utrustning att låna, logi i kolarkoja med uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på, lunch dag 2 & 3, middag dag 2, frukost dag 2&3. Middag första kvällen ordnar man själv. Tillgång till flytande bastu i 2h (delad med andra& värms själv). Under övernattningen i kolarkoja ingår ved att hugga för att elda med, stearin & värmeljus, tändstickor, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till grillplatser, primitiv köksutrustning för matlagning över eld, diskmöjligheter i bäcken, sopsortering, tillgång till sittplatser i Storkojan (om ej bokad).

Boende: Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer, alternativt boende i bivack (andra natten).

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done
Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED