FAMILJE EXPEDITION

Ett familjeäventyr i Kolarbyn med ett spännande djur, natur och överlevnadstema. Vi överlever dagens moderna samhälle genom att köpa färdiga produkter som vi använder oss av, men för att överleva till skogs behövs mer än så – nämligen kunskap och förberedelser. 

Under aktiviteten lär vi oss på ett lekfullt sätt hur man gör upp eld med tändstål och vad som är bra att göra en eld med, hitta & rena vatten, vad man kan äta i skogen, hur man kan bygga en övernattningsplats samt hur man kan göra om man går vilse i skogen. Låt barnen komma ut i en riktig skog & bli trygga med att vara i naturen. Aktiviteten startar på eftermiddagen och vi avslutar med att tillsammans göra en smarrig middag direkt över elden. Efter middagen väntar den mysiga kolarkojan där ni kan tända en eld i kaminen och somna till ljudet av elden.

Pris: vuxna 1285 SEK & barn (3-15år) 950 SEK, medlemmar i Svenska Turistföreningen vuxen 1235 SEK & barn 925 SEK.

Datum: Denna aktivitet arrangeras på fasta datum. 2017 20 juni, 27 juni, 4 juli, 11 juli & 18 juli.

Tid & plats: Incheckning i Kolarbyns reception kl 14.00-15.00. Ni har tillgång till kolarkojan från kl 14 ankomstdagen till och med kl 12 avfärdsdagen. Kolarbyn har ingen bemannad reception, men en värd möter upp er vid incheckningen. Vid incheckningen får ni en guidad rundvandring för att få instruktioner om hur allt fungerar och vart man hittar allt.

Ingår: Familjeaktivitet som startar 15.00 & slutar efter middagen ca 19.00, logi i kolarkoja med uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på. Middag som vi tillsammans lagar över elden. Frukost som man själv gör i ordning över elden. Ved att hugga för att elda med, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till grillplatser, primitiv köksutrustning för matlagning över eld, diskmöjligheter i bäcken, sopsortering, tillgång till sittplatser i Storkojan (om ej bokad).

Boende: Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer. (kojorna är gjorda för 2 personer men det går att lägga in en extra brits i mellan de två fasta som finns så det blir en hel brits att sova på i hela kojan. Då kan det ligga 2 vuxna & 1 barn eller 1 vuxen & 2 barn i varje koja).

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done
Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED