SPORTLOVSKUL MED ISFISKE OCH ÖVERNATTNING I KOJA

Bli isfiskarnas mästare för en dag! Din proffsiga guide lär dig alla knep för att lyckas och framåt kvällen sker övernattning i mysig kolarkoja, det känns nästan som man är i filmen sagan om ringen.

Vi börjar äventyret med varm dryck vid lägerelden i Kolarbyn, därefter packar vi in oss i bilarna och beger oss till den sjö du ska få vara storfiskare vid under dagen. Din fiskeguide lär dig allt du behöver veta för att få upp storfisken. En rejäl skogshuggarlunch kommer att tillagas och serveras vid elden så att våra äventyrare orkar resten av dagen. Elden sprakar hela dagen för att värma både dig och kaffet, det finns liggunderlag och fårskinn att sitta på för frusna rumpor. Vid avsaknad av is, fiskar vi från stranden/bryggan.

När skymningen kommer åker vi tillbaka till Kolarbyn för incheckning och middag. Middagen lagar vi tillsammans över elden i den stora, varma och mysiga samlingsmilan. Här kan du varmt och skönt njuta av kvällen och berätta dina fiskehistorier innan ni kryper till kojs. Under kvällen finns även möjlighet att bada flytande bastu och ta ett isvaksdopp för dem som önskar.

Morgonbestyren består av att få fart på elden och laga frukost. Havregrynsgröt, omelett, pannkaka eller rostat bröd med kokkaffe kanske kan locka? Utcheckning senast kl. 12.00, så efter frukost finns gott om tid för att på egen hand utforska naturen runt byn, varför inte gå vår trollstig.

 

Pris: vuxen 1700 SEK & barn 1025 SEK, medlemmar i Svenska Turistföreningen vuxen 1650 SEK & barn 1000 SEK.

Datum: Denna tur genomförs på fasta datum. Datum för vintern 2018 är ännu inte fastställt.

Tid & plats: Samling i Kolarbyn kl 09.00-09.30. Ni har tillgång till kolarkojan till kl 12 avresedagen. Äventyret börjar 09.30 och vi kommer att vara tillbaka i Kolarbyn framåt middagstid. Kort rundvandring i byn sker vid incheckningen när ni är tillbaka efter aktiviteten.

Ingår i priset: Guide, fiskeutrustning att låna, fiskekort, logi i kolarkoja, uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på, lunch ute i skogen vid lägerelden, middag, frukost att själv tillaga. Ved, stearin & värmeljus, tändstickor samt lån av enklare köksutrustning ingår också i priset.

Boende: Enkel bädd i kolarkoja. Kojorna är gjorda för två personer men en extra skiva kan läggas mellan britsarna så man kan sova 2 vuxna & 1 barn eller 1 vuxen & 2 barn i varje koja.

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för att vistas utomhus kalla vinterdagar, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

Tillval: Hyr sovsäcksutrustning, sovsäck, resekudde och sovsäckslakan för 150 SEK, flytande bastu i 2h (delad & värms upp själv) för 100 SEK/vuxen och 50 SEK/barn.

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done. Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED