Vi som jobbar i Kolarbyn

Här är lite information om oss som jobbar i Kolarbyn och nära partners som arbetar tillsammans med Kolarbyn.

Andreas Ahlsén

Naturguide som driver Kolarbyn Eco-Lodge.
Kontakt: andreas@kolarbyn.se

Född: December 1981 i Södertälje men uppvuxen i Strängnäs. För tillfället bor jag och min familj i Hallstahammar några mil från Kolarbyn.

Det bästa med att jobba i Kolarbyn: Det är ett drömjobb för mig som älskar att vara i skogen! Det andra är att man får träffa så enormt många härliga och spännande gäster.

Tidigare eller andra arbeten: Jag är fd officer i Arvidsjaur och har även arbetat som ansvarig och butikschef inom livsmedelsbranschen i 5 år.

Andra intressen: Orientering, längdskidor och friluftsliv är några intressen som står högt på listan. Sedan kan man alltid lägga till golf, långfärdsskridskor och resor.

Favoritårstid: Senare delen av vintern med mycket snö och mycket sol. En sån där dag då det nästan blir så varmt att man kan gå i t-shirt.

Äter helst: Jag är en storätare och min fru brukar säga att det är ingen idé att fråga Andreas om det smakar gott, han tycker allt är gott. Favoriten är nog ändå mat som tillagats över öppen eld.

Favoritplats i Sverige: Udden vid vår eldstad vid Skörsjön. En dag med solnedgång och en spegelblank Skärsjön är helt oslagbart!

Favoritresemål: Eftersom jag är väldigt svag för berg så är nog alla länder och resmål som har med berg att göra potentiella favoritresmål.

Marcus Eldh

Viltskådningsguide. Började jobba med safariturer 2002 och startade Kolarbyn 2004. Driver numera företaget Wildsweden som är nära partner med Kolarbyn.
Kontakt: marcus@wildsweden.com

Född: November 1977 i Irsta utanför Västerås. Nu bor jag med Jenny och vår lilla dotter Idun i Karmansbo utanför Skinnskatteberg.

Det bästa med att jobba med Kolarbyn: Alla vilda djurmöten! Och att det är ett sånt otroligt positivt flöde med alla glada gäster som kommer hit.

Tidigare eller andra arbeten: Har aldrig egentligen haft nåt riktigt jobb. Jag pluggade data i Örebro, England och Holland och tog magisterexamen i systemvetenskap, innan jag kom på att jag ville bli skogsmulle.

Andra intressen: Upptäcka exotiska platser både på hemmaplan och i andra delar av världen. Har rest i mer än 50 länder, bland annat på cykel genom Laos, Kina, Peru och Tyskland.

Favoritårstid: Sensommaren när man kan ha kängor och jacka på kvällarna vid lägerelden.

Äter helst: Nyplockade kantareller, grillad haloumiost och mörk choklad.

Favoritplats i Sverige: Blanka sjöar i djupa skogar där vargarna ylar och ugglorna hoar.

Favoritresemål: Varma länder med goda fruktjuicer och sköna hängmattor, t.ex. Laos, Guatemala, Borneo eller Indien.

Vill du också jobba hos oss?

Vi kan bland annat erbjuda volontärjobb, examensarbete och praktikplatser. Du kontaktar oss via e-post info@kolarbyn.se eller via telefon +46704007053.