Loading...
Aktivitet-VINTERKUL-ISFISKE-FULLMÅNE 2017-11-14T14:38:30+00:00

VINTERKUL MED ISFISKE I FULLMÅNENS SKEN

Njut av en vinterhelg i fullånens sken och bli isfiskarnas mästare för en dag! Din fiskeguide Hasse lär dig alla knep för att lyckas och framåt kvällen i månens sken kryper du in i din mysig kolarkoja, det känns nästan som man är i filmen sagan om ringen.

Vakna upp i din kolarkoja och titta ut över vinterlandskapet. Frukost serveras i samlingsmilan som har en värmande eld och alla ljus tända. På förmiddagen efter alla morgonbestyr beger vi oss till Skärsjön, där du ska få vara storfiskare under dagen. Hasse lär dig allt du behöver veta om knallkorkar, isborrar, beten och alla bra knep för att lyckas. En rejäl skogshuggarlunch  tillagas och serveras vid lägerelden på udden samtidigt som du har bra utsikt över alla hål i isen som ni tidigare gjort tillsammans. Elden sprakar hela dagen för att värma både dig och kaffet eller chokladen, det finns liggunderlag och fårskinn att sitta på för frusna rumpor. Vid avsaknad av is, fiskar vi från stranden/bryggan, men de senaste 10 åren har vi alltid haft is i mars!

Helgens äventyr ska passa alla så för dem som inte vill fiska finns tillgång till lån av långfärdsskridskor och snöskor. Varför inte tända en eld på kobben i sjön och ta med fika och vila fötterna efter skridskoturen. Skridskorna passar på alla typer av kängor från strl. 35 ca. (största storlek: 44 ca)

När skymningen kommer tar vi oss tillbaka till Kolarbyn för att tända brasorna i kojorna så det blir varmt och skönt till natten. En 2-rätters middag serveras över elden i den stora, varma och mysiga samlingsmilan. Här kan du varmt och skönt njuta av kvällen och berätta dina fiskehistorier innan ni kryper till kojs. Under kvällen eller eftermiddagen finns även möjlighet att bada flytande bastu och ta ett isvaksdopp för dem som önskar.

Fullmånen lyser på oss efter 24.00 på natten, men vi smyger ut redan vid 22-tiden och tar med liggunderlag och fårskinn och ligger på isen och spanar på himlens alla stjärnbilder. Vi tänder en lägereld på isen så vi håller värmen och om ni vill serveras varm dryck.

Morgonbestyren består av att hjälpas åt att få fart på elden och laga frukost. Utcheckning senast kl. 12.00, så efter frukost finns gott om tid för att på egen hand utforska naturen runt byn eller ta ett tidigt bastubad?

Pris: vuxen 3750 SEK & barn 1775 SEK (Medlemmar i STF, Svenska Turistföreningen vuxen 3650 SEK & barn 1750 SEK)

Datum: fredagen den 2 till söndagen den 4 mars

Tid & plats: Incheckning mellan 14-15 dag 1. Samling i Kolarbyn dag 2 kl 10.00 och avslutas efter middagen eller kl. 22.00. Ni har tillgång till kolarkojan till kl 12 avresedagen.

Ingår i priset: Paketet är ett ”all inclusive” paket där mat, aktiviteter, boende och utrustning ingår. Erfaren isfiskeguide, fiskeutrustning att låna, fiskekort, 2 nätters logi i kolarkoja, uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på, enklare varm soppa med bröd dag 1, skogshuggarlunch ute på isen över elden. 2-rätters middag, 2 frukostar att tillaga tillsammans.Fika, varm dryck, grillkorv på natten. Tillgång till flytande bastu, skridskor, snöskor. Sovsäck, sovpåse, resekudde och kuddvar. Ved, stearin & värmeljus, tändstickor.

Boende: Enkel bädd i kolarkoja. Kojorna är gjorda för två personer men en extra skiva kan läggas mellan britsarna så man kan sova 2 vuxna & 1 barn eller 1 vuxen & 2 barn i varje koja. Vi kan denna helg göra ett undantag för familjer med två barn och ni kan ligga 4 personer i en koja. Detta kan bli mycket trångt, men med små barn kan det fungera, kontakta Malin om så önskas: 0709-264860, så får vi prata om det.

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för att vistas utomhus kalla vinterdagar, extra kläder och skor, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks. Aktiviteten kan komma att ställas in vid färre än 6 deltagare.

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done
Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED