Loading...
Aktivitet-Bergslagsfiske 2017-10-26T11:21:00+00:00

BERGSLAGSFISKE

Följ med på ett 2 dagars fiskeäventyr i bergslagsskogarnas fina fiskevatten. Inom bara 30 minuter från Kolarbyn finns ett hundratal bra fiskevatten med fiskar såsom gädda, abborre och gös, men det finns även många vatten med inplanterad regnbågsfisk.

Årstiderna och vädret kommer att bestämma vilka vatten vi kommer att vara i, vilka metoder och fiskredskap vi använder och sist men inte minst vad vi fiskar efter. Detta är ett fiskeäventyr som passar nybörjare som vana fiskare.

PROGRAM

Incheckning i Kolarbyn mellan 14-15. Därefter börjar er guidade fiskeaktivitet där ni beger er till en lämplig sjö med hänsyn till vad ni vill fiska. Under aktiviteten serveras både fika och enklare middag. Framåt kvällen avrundar ni fisket och beger er till Kolarbyn där de mysiga kylarkojorna väntar på er. För de som vill finns det även möjlighet att värma upp den flytande bastun och ta en dopp i Skärsjön innan läggdags. Dag 2 börjar med ekologisk frukost som ni tillagar över öppen eld. Havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk, riktigt kokkaffe och bröd rostad över öppen elden brukar vara en favorit.

Catch and release
Hållbart fiske innebär att man inte tar upp all fisk som man får utan det mesta släpps tillbaks.

I vissa sjöar är det enbart catch and release som gäller, i övriga sjöar får man givetvis ta med sig någon matfisk om så önskas.

Alla våra fiskeguider är kunniga fiskare med stor erfarenhet. En lycklig fiskares fångst !

Pris: Vuxen 1750 SEK & barn 1325 SEK, medlemmar i Svenska Turistföreningen vuxen 1700 SEK & barn 1300 SEK.

Datum: Denna tur genomförs på förfrågan mellan maj till oktober.

Tid & plats: Incheckning i Kolarbyns reception kl 14.00-15.00. Kolarbyn har ingen bemannad reception, men en värd möter upp er vid incheckningen. Vid incheckningen får ni en guidad rundvandring för att få instruktioner om hur allt fungerar och vart man hittar allt. Ni har tillgång till kolarkojan från kl 14.00 ankomstdagen till kl 12 avresedagen. Fisketuren börjar 15.00 och vi kommer att vara tillbaka i Kolarbyn runt 19 tiden.

Ingår i priset: Guidad fiskeaktivitet, fiskeutrustning ingår ej man tar med egen!, fiskekort, logi i kolarkoja, middag under aktiviteten, ekologisk frukost utomhus till självservering som ni själva tillagar över elden. Tillgång till flytande bastu i 2h (delad & tänds själv). Ved att hugga för att elda med, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till grillplatser, primitiv köksutrustning för matlagning över eld, diskmöjligheter i bäcken, sopsortering, tillgång till sittplatser i Storkojan (om ej bokad).

Boende: Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig en keps och solglasögon för säkerhet under fisketuren, vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done. Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED