GROTTÄVENTYR MED 2 NÄTTER I KOLARKOJA

Detta paket är ett 3-dagarspaket med 1-dags självguidat grottäventyr. Ni utforskar blockstensgrottor som är säkra och passar familjer och oerfarna att besöka. Vill du vara extra äventyrlig så finns en 120 meter lång tunnel att kravla sig igenom.

Ni kör er egen bil ca 20 minuter till startplatsen för äventyret. Därefter gör ni en enkel vandring ca 15-20 minuter i skogen, över fina hällmarker och mellan stora tallar, innan ni når lägerplatsen strax intill grottorna. Här byter ni om till oömma kläder, hjälm, knäskydd och handskar och beger er de 50 metrarna till en av grottöppningarna. Den som först vågar sig ned bergets mörka djup, tänder sin ficklampa eller pannlampa och klättrar sakta ned i mörkret.

Grottorna är enkla och säkra att besöka, men vi rekommenderar att man är minst 2 personer över 10 år som följs åt i samma grotta och att man tar det lugnt och hjälps åt att sätta fötterna på rätt ställe.

I paket ingår: Bilkarta samt terrängkarta för vandringen, lån av hjälm och knäskydd, lättare matsäck från köksförrådet (frukt, smörgåsar och kakor) 2 nätters logi i kolarkoja där ni sover på liggunderlag och fårskinnsfällar framför den öppna elden, enklare middag att själv göra i ordning över elden dag 1, tillgång till flytande bastu i 2 timmar (delad med andra gäster) samt frukost, som ni precis som middagen gör i ordning själva över elden. Middag dag 1 och 2. Ni väljer själva när ni vill börja och avsluta er grottur.

Vad kan vara bra att ta med på grottäventyret: Vandringen är lätt, men använd gärna rejäla vandringskängor eller skor för till grottkrypningen (och långa strumpor), ryggsäck med ombyte, regnkläder, matsäck, dryck, förstaförband. Mer förslag på vad man kan ta med sig för äventyr i Kolarbyn hittar du på hemsidan.

Pris: vuxen 2580 SEK & barn 1175 SEK

Datum: Detta paket kan du boka i april fram till november.

Tid & plats: Incheckning i Kolarbyns reception kl 14.00-15.00. Ni har tillgång till kolarkojan från kl 14.00 ankomstdagen till kl 11 avresedagen. Grotturen planerar ni själva när den ska börja.

Boende: Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer och 1 barn under 12år.

Viktigt att tänka på: Ni utför aktiviteten på egen risk och under eget ansvar. Grottorna har inga förgreningar där man kan gå vilse. Kolarbyn tillhandahåller skyddsmaterial i form av hjälm och knäskydd. Vi rekommenderar att ta med pannlampa eller ficklampa (Mobiltelefon är inte att rekommendera), handskar samt långärmade byxor och tröja som är oömma. Använd gärna långa strumpor och inte ankelsockor. Nere i grottan kan det vara fuktigt och smutsigt på vissa ställen.

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig ryggsäck, oömma kläder för aktiviteten, vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, pannlampa/ficklampa, kamera, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

Möjliga ankomstdagar: mån, tis, tor, fre

TAGG #grottor #äventyr #speleologi

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)! /av Joe, 2015-06-10


  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga… /av Josefine, 2014-12-08


  Underbart! Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona! /av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED