SKOGSBAD – MED 2 NÄTTER I KOLARKOJA

Skogsbad – En aktivitet som ger dig möjlighet att riktigt på djupet, med alla dina sinnen landa i Kolarbyn och fördjupa din naturupplevelse.

Att bara sätta fötterna i underbara Kolarbyn gör att du loggar ut från vardagens krav och måsten och upplever ett lugn och ro. Att vara med på ett guidat Skogsbad är ett fantastiskt sätt att ta det ett steg ytterligare för att verkligen landa och fördjupa din upplevelse med den vackra naturen kring Kolarbyn.

Vad är då ett Skogsbad? Vi ska inte bada i sjön (det kan du göra före eller efter) och vi kommer inte gå långt. Vi kommer långsamt, mestadels i tystnad vandra in i skogen intill Kolarbyn. Genom enkla guidade övningar kommer vi sedan utforska skogen med hjälp av våra olika sinnen – det är alltså våra sinnen som badar i skogens atmosfär.

Fokus ligger inte på prestation utan det hela handlar om ett kravlöst sammanhang, där vi på ett annorlunda, närvarande och nyfiket sätt utforskar skogen och naturen.

Forskning runt om i världen har visat att guidade Skogsbad har en mängd positiva effekter på vårt välbefinnande – Så, kom med på välgörande stund i skogen där du även får med dig verktyg hem i vardagen och kanske några nya insikter!
Pris
Vuxen 2280 SEK, Barn 1590 SEK

Datum
Skogsbadet anordnas på fasta datum under 2019
26-28 juli, 14-16 augusti, 26-28 augusti

Tid & plats
Incheckning sker efter det guidade Skogsbadet. Du har tillgång till kojorna fram till kl. 11.00 avresedagen. Skogsbadet startar dag 2 kl 13.00 och avslutas kl 15.30.

Deltagare
Max 12 deltagare. Åldersgräns 16 år.

Ingår i priset
Guidat Skogsbad i 2,5 timmar med utbildad guide. 2 nätters logi i kolarkoja med uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på, lunch och téstund under skogsbadet, tillgång till flytande bastu i 2 tim (delad och tänds själv). Kort rundvandring i Kolarbyn vid incheckning. Frukost att tillaga själv över eld dag 2 och 3. Middag från vårt köksförråd dag 1 och 2.

Boende
Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer.

Övrigt
Skogsbadet börjar alltid med en guidad meditationsövning för att varva ned och öppna upp dina sinnen och din medvetenhet om skogens närvaro. I Skogsbadet använder vi oss av våra olika sinnen. Genom guidade sinnesövningar kommer du uppleva och ta in det du har runt omkring dig i skogen. Inför varje övning ger guiden en introduktion. Fokus ligger inte på prestation, utan det hela handlar om att kravlöst uppleva naturen på ett avspänt sätt. På ett annorlunda och inspirerande sätt kommer du till ro i skogens härliga famn. Tid ges för egen reflektion.

Praktisk info
Vi samlas utanför receptionen ca tio minuter innan utsatt tid. Kläder efter väder gärna varma om det är kyligt då vi kommer gå långsamt och vara en del stilla. Vi rekommendera heltäckande kläder och något att sitta/ligga på och gärna lite myggmedel och vatten om du blir törstig

Viktigt
För Skogsbadet rekommenderar vi att du tar med dig passande kläder för att vistas i naturen oavsett väder. För vistelsen i Kolarbyn rekommenderar vi att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.
Vid försen ankomst har du tyvärr inte tillgång till själva Skogsbadet i respekt för de andra deltagaren samt meningen med kursen.

#SKOGSBAD #SHINRINYOKU #MINDFULNESS

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)! /av Joe, 2015-06-10


  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga… /av Josefine, 2014-12-08


  Underbart! Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona! /av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED