SKOGSBAD – SHINRIN-YOKU (森林浴) MED 2 NÄTTER I KOLARKOJA

Vandra in bland träden, känn lugnet från naturen och lämna storstadens myller och ljud bakom dig. Människan behöver nu, mer än någonsin, få möjlighet att återknyta till naturen. Naturen är ju faktiskt vårt ursprung och naturliga sammanhang, där återkomsten till naturen ger en mängd positiva effekter på kropp och själ. Här kan vi finna återhämtning, läkning, ökad glädje, närvaro och förundran, samtidigt som vi boostar vårt immunförsvar och upplever ett ökat inre lugn.

Ett guidat Skogsbad hjälper dig att öppna dina sinnen och att återupptäcka allt det som du har runt dig i skogen. När såg, hörde, kände, smakade och upplevde du naturen på riktigt senast? Naturen är källan, och guiden öppnar dörrar och visar vägen.
Med dig hem får du verktyg och kunskap, som du kan använda dig av i din vardag.

Begreppet Shinrin-Yoku(森林浴) eller ”Skogsbad” myntades i Japan på 1980-talet och betyder bokstavligt talat att bada i den atmosfär som finns i skogen, och att ta in naturen och den helande kraften av att vara i skogen!
Många människor har ett särskilt förhållande till träd, och instinktivt vet vi att vi mår bättre i naturen. Här guidas du i hur man utövar Shinrin-Yoku. Guiden redogör också för de vetenskapliga bevis som finns för skogsterapins positiva effekter, bland annat sänkta stressnivåer, stärkt immunförsvar och positiv sinnesstämning. Shinrin-Yoku är en naturlig metod för välbefinnande, som används i många länder runt om i världen.

Pris
Vuxen 2880 SEK, Barn 1890 SEK

Datum
Skogsbadet anordnas på fasta datum under 2019
26-28 juli, 14-16 augusti, 26-28 augusti

Tid & plats
Incheckning sker i Kolarbyns reception kl 14.00-15.00. Du har tillgång till kojorna fram till kl. 11.00 avresedagen. Skogsbadet startar dag 2 kl 10.00 och avslutas kl 14.30.

Deltagare
Max 12 deltagare. Åldersgräns 16 år.

Ingår i priset
Guidat Skogsbad i 4,5 timmar med utbildad guide. 2 nätters logi i kolarkoja med uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på, lunch och téstund under skogsbadet, tillgång till flytande bastu i 2 tim (delad och tänds själv). Kort rundvandring i Kolarbyn vid incheckning. Frukost att tillaga själv över eld dag 2 och 3. Middag från vårt köksförråd dag 1 och 2.

Boende
Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer.

Övrigt
Skogsbadet börjar alltid med en guidad meditationsövning för att varva ned och öppna upp dina sinnen och din medvetenhet om skogens närvaro. I Skogsbadet använder vi oss av våra olika sinnen. Genom guidade sinnesövningar kommer du uppleva och ta in det du har runt omkring dig i skogen. Inför varje övning ger guiden en introduktion. Fokus ligger inte på prestation, utan det hela handlar om att kravlöst uppleva naturen på ett avspänt sätt. På ett annorlunda och inspirerande sätt kommer du till ro i skogens härliga famn. Tid ges för egen reflektion.

Viktigt
För Skogsbadet rekommenderar vi att du tar med dig passande kläder för att vistas i naturen oavsett väder. För vistelsen i Kolarbyn rekommenderar vi att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.
Vid försen ankomst har du tyvärr inte tillgång till själva Skogsbadet i respekt för de andra deltagaren samt meningen med kursen.

#SKOGSBAD #SHINRINYOKU #MINDFULNESS

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)! /av Joe, 2015-06-10


  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga… /av Josefine, 2014-12-08


  Underbart! Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona! /av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED