SNÖSKOVANDRING MED ÖVERNATTNING I KOLARBYN

Upplev det härligt vita och gnistrande vinterlandskapet i skogarna runt Kolarbyn. Med snöskor får ni uppleva naturen och skogen på ett nära och fridfullt sätt. 

Under turen pullsar vi fram i snön och ni ges tips och råd om vildmarksliv som t ex hur man gör upp eld vintertid. Under turen kommer många spår från våra vilda djur att ses och har vi tur så ser vi kanske något spår från de tre varg familjerna i närheten. Vi kan även ha chanser att se vilt då vi rör oss nästan ljudlöst fram i skogen. Mat tar vi med oss och tillagar tillsammans ute i skogen och vi kommer att försöka ta oss till härliga platser med magiska vyer. Efter några timmar på snöskorna är vi åter till Kolarbyn och kolarkojorna, nu väntas bastu och kanske ett uppfriskande dopp i vaken innan ni går till kojs.

 

Pris: vuxen 1450 SEK, medlemmar i Svenska Turistföreningen vuxen 1400 SEK.

Datum: Denna tur genomförs på fasta datum under vinter säsongen. Datum för vintern 2018 är ännu inte fastställt. Även möjlig att boka vid andra datum vid minst 4 deltagare.

Tid & plats: Incheckning i Kolarbyns reception kl 09.00. Ni har tillgång till kolarkojan från kl 09.00 ankomstdagen till kl 12 avresedagen. Turen börjar 10.00 och vi kommer att vara tillbaka i Kolarbyn runt 15 tiden på eftermiddagen. Kort rundvandring i byn sker vid incheckningen.

Deltagare: Max 15 deltagare, Min 2 deltagare.

Ingår i priset: Guide, snöskovandring med snöskor & stavar att låna, logi i kolarkoja, uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på, lunch ute i skogen vid lägerelden (frukost & middag medtas själv). Tillgång till bastun i 2h nere vid Skärsjön (delad bastu & tänds själv). Ved, stearin & värmeljus, tändstickor samt lån av enklare köksutrustning ingår också i priset.

Boende: Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för att vistas utomhus kalla vinterdagar, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks. OBS! Ta med varma och rejäla vinterkängor, detta för att vi vandrar obanat i djup snö och att snöskorna ska passa på bästa sätt.

Tillval: Hyr sovsäcksutrustning, sovsäck, resekudde och sovsäckslakan för 150 SEK

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done
Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED