ISFISKE I FULLMÅNENS SKEN

ISFISKE I FULLMÅNENS SKEN
Njut av en vinterhelg i fullmånens sken och bli isfiskarnas mästare för en dag! Din fiskeguide lär dig alla knep för att lyckas och framåt kvällen i fullmånens sken kryper du in i din mysig kolarkoja.
Helgens äventyr ska passa alla så för dem som inte vill fiska finns möjlighet att testa långfärdsskridskor och gå med snöskor eller kör i väg på vår spark i full fart! (Skridskorna passar på alla typer av kängor från strl. 35 till 44 ca)

Dag 1
Vi samlas kl. 10.00 för att gå en guidad tur runt i Kolarbyn så ni hittar allt ni behöver. (Ni kan även checka in mellan 14-15 om ni inte hinner till 10)
Klockan 11 möter vår fiskeguide Hasse er och ni beger er ned till Skärsjön. Hasse lär dig allt du behöver veta om knallkorkar, isborrar, beten och alla bra knep för att lyckas fånga storgäddan!

Ni borrar hål i isen, sätter bete på alla krokar, spänner linor och riggar knallkorkar. På en klippa vid sjön brinner en värmande brasa där ni kan slå er ned på liggunderlag och fårskinn och ni har bra utsikt över alla isvakar. En traditionell kolarmåltid finns redo för tillagning när ni är hungriga.

De som inte vill fiska, eller bara ta en paus i fisket kan låna skridskor, snöskor eller ta en sväng med vår spark över sjön, eller hoppa in i bastun och prova isvaksbad.

När skymningen kommer tar vi oss tillbaka till Kolarbyn för att tända brasorna i era kojor så det blir varmt och skönt till natten. En värmande soppa puttrar över elden i den stora, varma och mysiga samlingsmilan. Här kan du varmt och skönt njuta av kvällen och berätta dina fiskehistorier innan ni kryper till kojs. Under kvällen eller eftermiddagen finns även möjlighet att bada flytande bastu och ta ett isvaksdopp för dem som önskar.

Fullmånen lyser på oss med extra stort ljus denna helg efter 24.00 på natten, men vi smyger ut redan vid 21-tiden och tar med liggunderlag och fårskinn och ligger på isen och spanar på himlens alla stjärnbilder. En lägereld sorkar på isen så vi håller värmen och det serveras varm dryck till dem som vill.

Dag 2
Vakna upp i din kolarkoja och titta ut över vinterlandskapet. Frukost serveras i samlingsmilan som har en värmande eld och med alla ljus tända. På förmiddagen efter alla morgonbestyr

Pris: vuxen 2750 SEK & barn 1575 SEK (Medlemmar i STF, Svenska Turistföreningen vuxen 2700 SEK & barn 1550 SEK)

Datum: 24-25februari och 3 -4 mars

Tid & plats: Samling 10.00, incheckning mellan 13-15. Ni har tillgång till kolarkojan till kl 12 avresedagen.

Ingår i priset: Paketet är ett ”all inclusive” paket där mat, aktiviteter, boende och utrustning ingår. Erfaren isfiskeguide, fiskeutrustning att låna, fiskekort, 1 natts logi i kolarkoja, uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på. Måltider dag 1: skogshuggarlunch ute på isen att tillaga över elden, middag: soppa med bröd. Frukost dag 2. Varm dryck och grillmat på natten. Tillgång till flytande bastu, skridskor, snöskor. Sovsäck, sovpåse, resekudde och kuddvar. Ved, stearin & värmeljus, tändstickor.

Boende: Enkel bädd i kolarkoja. Kojorna är gjorda för två personer men en extra skiva kan läggas mellan britsarna så man kan sova 2 vuxna & 1 barn (under 13 år) eller 1 vuxen & 2 barn i varje koja. Vi kan denna helg göra ett undantag för familjer med två barn och ni kan ligga 4 personer i en koja. Detta kan bli mycket trångt, men med små barn kan det fungera, kontakta Malin om så önskas: 0709-264860, så får vi prata om det.

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för att vistas utomhus kalla vinterdagar, extra kläder och skor, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks. Aktiviteten kan komma att ställas in vid färre än 6 deltagare.

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done
Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED