Vi som jobbar i Kolarbyn

Här är lite information om oss som jobbar i Kolarbyn. Under sommaren har vi ofta fler praktikanter från utbildningar för tex guider och affärsutveckling. Vi har ofta även fler volontärer som arbetar med ett projekt och för att hjälpa oss i Kolarbyn.

Malin Bruce

Naturguide och ägare till Kolarbyn Eco-Lodge samt Vindros AB
Kontakt: malin@kolarbyn.se

Född: Juli 1971 och uppvuxen i Täby, Stockholm. Jag och min familj bor i Ramnäs några mil från Kolarbyn.

Det bästa med att jobba i Kolarbyn: Det är ett drömjobb för mig som älskar att vara ute i naturen! Det andra är att man får träffa så enormt många härliga och spännande gäster och få visa dem vår fantastiska natur!

Tidigare eller andra arbeten: Jag driver upplevelseföretaget Swenture och var projektledare för en förstudie i att inventera vandring och cykelleder i Västmanland. Jag har tidigare arbetat som säljare inom media och är utbildad florist. Även mulleledare, Scout och aktiv i civilförsvaret.

Andra intressen: Trail-löpning, massor friluftsliv och hitta på aktiviteter för nära och kära står högt upp på listan. Sedan kan man alltid lägga till offroad, vandring och resor.

Favoritårstid: Jag älskar egentligen alla årstider, bara det blir ordentligt med väder! Stora mängder snö, varma soliga dagar och ibland ett stillsamt sommarregn, doften av höstens löv och alla svampar och vårens nyutsprungna mirakel!

Äter helst: Jag tycker om att laga all typ av mat, men visst är det lite extra gott och lyxigt att få äta mat som lagats över öppen eld.

Favoritplats i Sverige: Jag har alltid haft en dragning till skärgården, men efter vår flytt till Västmanland så finns det några nya favoriter. En varm solig dag vid en myr – doften av skvattram och en barnsligt nyfikenhet av att få uppleva sann skogsgrönska och att få krama riktigt stora trädstammar – oslagbart!

Favoritresemål: Eftersom jag är svag för skärgården så är den en slät solvarm klippa i en naturhamn, i solnedgången i ytterskärgården. Annars är svenska naturen fantastisk, lummig mossa under träd som är flera 100 år gamla, bäckens porlande och dofterna en tidig morgon. Tystnaden och en en ensam fågel som låter längst bort vid kanten av sjön.

Mitt tips till dig när du kommer till Kolarbyn
Jag skulle börja med att rekommendera dig att stanna minst 2 nätter för att få bästa upplevelsen och när du sedan har en hel ledig dag att göra vad du vill så är mitt tips att vandra på den fantastiska leden ”Ormdalsstigen”. Mycket värt ett besök, den ligger 20 minuter från Kolarbyn.

Vill du också jobba eller praktisera hos oss?

Just nu söker vi flera personer och passar någon av dessa beskrivningar in på dig:
Du bor i närheten av Kolarbyn och har körkort, vill arbeta kvällar och helger med att ta emot gäster och checka in dem.
Du vill arbeta i Kolarbyn som vandrarhemsvärdinna under sommarsäsongen juni – augusti?

Hör av dig till oss om du gillar att arbeta i naturen, träffa människor från världens alla hörn och inte är rädd för att få smuts under naglarna!

Du får gärna vara mellan 25-60år, tycka om att prata med och ta hand om våra gäster, kunna hantera en smartphone, tala engelska och gillar att lösa saker och ha sinne för detaljer.

Vi erbjuder även volontärsarbete, examensarbete och praktikplatser. Kontakta oss via e-post info@kolarbyn.se eller via telefon +46704007053.