Loading...
Vi som jobbar i Kolarbyn 2018-06-27T08:06:10+00:00

Vi som jobbar i Kolarbyn

Här är lite information om oss som jobbar i Kolarbyn och nära partners som arbetar tillsammans med Kolarbyn.

Malin Bruce

Naturguide som driver Kolarbyn Eco-Lodge.
Kontakt: malin@kolarbyn.se

Född: Juli 1971 och uppvuxen i Täby, Stockholm. Jag och min familj bor i Ramnäs några mil från Kolarbyn.

Det bästa med att jobba i Kolarbyn: Det är ett drömjobb för mig som älskar att vara ute i naturen! Det andra är att man får träffa så enormt många härliga och spännande gäster och få visa dem vår fantastiska natur!

Tidigare eller andra arbeten: Jag driver upplevelseföretaget Swenture och är projektledare för vandring och cykelleder i Västmanland. Jag har tidigare arbetat som säljare inom media och är utbildad florist. Även mulleledare, Scout och aktiv i civilförsvaret.

Andra intressen: Trail-löpning, massor friluftsliv och hitta på aktiviteter för nära och kära står högt upp på listan. Sedan kan man alltid lägga till offroad, vandring och resor.

Favoritårstid: Jag älskar egentligen alla årstider, bara det blir ordentligt med väder. Stora mängder snö, varma soliga dagar och ibland ett stillsamt sommarregn, doften av höstens alla svampar och vårens nyutsprungna mirakel!

Äter helst: Jag tycker om att laga all typ av mat, men visst är det lite extra gott och lyxigt att få äta mat som lagats över öppen eld.

Favoritplats i Sverige: Jag har alltid haft en dragning till skärgården, men efter vår flytt till Västmanland så finns det några nya favoriter. En varm solig dag vid en myr – doften av skvattram och en barnsligt nyfikenhet av att få uppleva sann skogsgrönska och att få krama riktigt stora trädstammar – oslagbart!

Favoritresemål: Eftersom jag är svag för skärgården så är den en slät solvarm klippa i solnedgången i ytterskärgården. Annars är svenska naturen fantastisk, lummig mossa under träd som är flera 100 år gamla, bäckens porlande och dofterna en tidig morgon.

Marcus Eldh

Viltskådningsguide. Började jobba med safariturer 2002 och startade Kolarbyn 2004. Driver numera företaget Wildsweden som är nära partner med Kolarbyn.
Kontakt: marcus@wildsweden.com

Född: November 1977 i Irsta utanför Västerås. Nu bor jag med Jenny och vår lilla dotter Idun i Karmansbo utanför Skinnskatteberg.

Det bästa med att jobba med Kolarbyn: Alla vilda djurmöten! Och att det är ett sånt otroligt positivt flöde med alla glada gäster som kommer hit.

Tidigare eller andra arbeten: Har aldrig egentligen haft nåt riktigt jobb. Jag pluggade data i Örebro, England och Holland och tog magisterexamen i systemvetenskap, innan jag kom på att jag ville bli skogsmulle.

Andra intressen: Upptäcka exotiska platser både på hemmaplan och i andra delar av världen. Har rest i mer än 50 länder, bland annat på cykel genom Laos, Kina, Peru och Tyskland.

Favoritårstid: Sensommaren när man kan ha kängor och jacka på kvällarna vid lägerelden.

Äter helst: Nyplockade kantareller, grillad haloumiost och mörk choklad.

Favoritplats i Sverige: Blanka sjöar i djupa skogar där vargarna ylar och ugglorna hoar.

Favoritresemål: Varma länder med goda fruktjuicer och sköna hängmattor, t.ex. Laos, Guatemala, Borneo eller Indien.

Vill du också jobba hos oss?

Vi kan bland annat erbjuda volontärjobb, examensarbete och praktikplatser. Du kontaktar oss via e-post info@kolarbyn.se eller via telefon +46704007053.