BUSHCRAFT/ÖVERLEVNADSKURS

Du har precis plockat svamp i en ny skog och hittat kantarellstället du länge letat efter. Efter att ha fyllt korgen så märker du att du faktiskt inte har en aning om var du är, du är vilse! Mobilen har bara 5% batteri kvar och ingen mottagning. Vad skall du göra? Kommer någon att hitta dig? Hur håller du dig varm om du blir tvungen att spendera natten ute?

Med hjälp av Bushcraft kan du läsa av naturenDina bushcraftkunskaper kan ge dig goda förutsättningar reda ut en oväntad överlevnadssituation i skogen.

Under vår kurs i 3 dagar så invigs ni i ämnena Bushcraft och Överlevnad i skog och mark.

Ni rör er i Bergslagens magiska skogar tillsammans med vår erfarna Instruktör och Guide Jonas Landolsi från Jonas Vildmark. Ni lär er grunderna i hur man tar hand om sig själv ute i naturen, på naturens villkor. I dagens moderna samhälle ligger stort fokus på konsumerande av färdiga tjänster och produkter, men för att hantera en kritisk situation i skogsmiljö krävs mer än utrustning – nämligen kunskap och självinsikt. Ni kommer under kursen att lära er att göra upp eld, hitta och rena vatten, hitta mat samt bygga ett skydd för övernattning (bivack).

Första natten är en ”vanlig” övernattning i Kolarbyn för att vara på plats då kursen startar dag 2, kl. 10.00. Kursen avslutas dag 3 efter vår gemensamma frukost. Stressen har vi sedan länge lämnat hemma för att istället ta in den friska naturen. Naturen är det finaste vi har!

Dagarna är fyllda av nyttig skogskunskap, föreläsningar/workshops som hålls ute i skogen.

Ämnen som vi berör är: Säker hantering av eggverktyg (kniv, såg, yxa), eldkunskap, vattenhantering, användbara växter, bygga skydd, överlevnadspsykologi och -fysik. En av de två nätterna spenderar ni sovandes i era egenhändigt byggda skydd. Alternativt drar du dig tillbaka till din mysiga kolarkoja i Kolarbyn, om så önskas. Kursen avslutas med en gemensam sammanfattning av vad vi lärt oss under våra dagar tillsammans, innan vi säger adjö för denna gång.

Pris från: 3480 SEK/person, 1775 SEK/barn (rekommenderad ålder, från 8 år)

Datum: arrangeras på fasta datum 2019: 10-12 maj, 26-28 juni, 12-14 juli, 27-29 september

Tid & plats: Incheckning i Kolarbyns reception kl. 14.00. Kolarbyn har ingen bemannad reception, men en värd möter upp er vid incheckningen. Vid incheckningen får ni en guidad rundvandring för att få instruktioner om hur allt fungerar och vart man hittar allt. Ni har tillgång till kolarkojan från kl. 14.00 ankomstdagen till efter aktivitetens slut. Första natten är en vanlig övernattning och kursen börjar efter frukosten dag 2, kl. 10.00 och slutar efter frukost dag 3.

Deltagare: Max 12 deltagare.

Ingår i priset: Bushcraft-/Överlevnadskurs tillsammans med Instruktör/Guide, lån av kursmaterial och diverse verktyg, 2 nätters logi i kolarkoja med uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på, enklare middag från vårt förråd dag 1, lunch av vad vi hittar i skogen dag 2, middag dag 2, frukost dag 2 och 3. Tillgång till flytande bastu i 2 timmar (delad med andra och värms själv). Under övernattningen i kolarkoja ingår ved att hugga för att elda med, stearin och värmeljus, tändstickor, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till grillplatser, enklare köksutrustning för matlagning över eld, diskmöjligheter i bäcken, sopsortering, tillgång till sittplatser i Storkojan.

Boende: Delad bädd i kolarkoja för 2 personer, alternativt övernattning i bivack (andra natten). (Enkelrumstillägg 500 kr/pers/kurs)

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig tåliga kläder och skor för alla väder, varma kläder för kalla kvällar, sovsäck, liggunderlag, pannlampa med tillhörande extrabatterier, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, stålbehållare till att koka vatten över öppen eld, anteckningsmaterial, snacks.

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done
Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED