FAMILJE EXPEDITION

Ett familjeäventyr i 3 dagar i Kolarbyn, med ett spännande djur, natur och överlevnadstema. Vi överlever dagens moderna samhälle genom att köpa färdiga produkter som vi använder oss av, men för att överleva till skogs behövs mer än så – nämligen kunskap och förberedelser. 

Under aktiviteten lär vi oss på ett lekfullt sätt hur man gör upp eld med tändstål och vad som är bra att göra en eld med, hitta & rena vatten, vad man kan äta i skogen, hur man kan bygga en övernattningsplats samt hur man kan göra om man går vilse i skogen. Låt barnen komma ut i en riktig skog & bli trygga med att vara i naturen. Aktiviteten startar på eftermiddagen och vi avslutar dagen med att tillsammans göra en smarrig middag direkt över elden. Efter middagen väntar en spännande natt i den mysiga kolarkojan där ni kan tända en eld i kaminen (med ditt nya tändstål som varje barn får under aktiviteten) och somna till ljudet av elden.
Nästa dag lagar ni mat över elden och tar en kanottur på sjön. Dagen avslutas med en skön stund i vår flytande bastu och kanske ett dopp i sjön före middagen med pannkakor och sylt.

Pris: vuxna 2970 SEK & barn från 1675 SEK

Datum: Denna aktivitet arrangeras på fasta datum 2019: 25-27 juni, 2-4 juli samt 30 juli-1 augusti

Tid & plats: Incheckning i Kolarbyns reception kl 14.00-15.00.Den gemensamma aktiviteten som startar 15.00 och avslutas efter middagen ca 19.00. Ni har tillgång till kolarkojan från kl 14 ankomstdagen till och med kl 12 avfärdsdagen dag 3. Kolarbyn har ingen bemannad reception, men en värd möter upp er vid incheckningen. Vid incheckningen får ni en guidad rundvandring för att få instruktioner om hur allt fungerar och vart man hittar allt.

Ingår: Den gemensamma aktiviteten som startar 15.00 och avslutas efter middagen ca 19.00, därefter gör ni aktiviteterna tillsammans i familjen, 2 nätters logi i kolarkoja med uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på. Middag som vi tillsammans lagar över elden. Frukost dag 1 och 2 och middag dag 2 gör ni själva i ordning över elden. Tillgång till kanot 4h och flytande bastu under 2h, som värms upp av er och delas med andra gäster. Ved att hugga för att elda med, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till grillplatser, köksutrustning för matlagning över eld, diskmöjligheter i bäcken, sopsortering, tillgång till sittplatser i Storkojan.

Boende: Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer. (kojorna är gjorda för 2 personer men barn under 13 år ligger på en extra brits mellan de två fasta som finns. På så sätt blir det en hel brits att sova på i kojan. Då kan det ligga 2 vuxna och 1 barn eller 1 vuxen och 2 barn under 13 år i varje koja). Är barnen under 5 år kan ni eventuellt bo alla 4 i en koja, men kontakta oss för bokning.

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done
Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED