FAMILJE EXPEDITION (genomförs ej 2022)

Ett familjeäventyr i 3 dagar i Kolarbyn, med ett spännande djur-, natur- och Bushcraft-tema. Vi överlever dagens moderna samhälle genom att köpa färdiga produkter som vi använder oss av, men för att överleva till skogs behövs mer än så – nämligen kunskap och förberedelser. 

Under aktiviteten lär vi oss vad Bushcraft och Överlevnad är för något. En erfaren instruktör berättar, vad vi som barn och föräldrar bör tänka på i händelse av att vi går vilse i skogen. Ni får även på ett lekfullt sätt prova på hur man på bästa sätt gör upp eld med hjälp av en ceriumstav (eldstål). Före middagen går vi tillsammans en kort tipspromenad med spännande och lärorika frågor om djur och natur. Låt barnen komma ut i en riktig skog och bli trygga med att vara i naturen.
Aktiviteten startar kl. 15.30 på ankomstdagen och vi avslutar sedan dagen med att tillsammans göra en smarrig middag direkt över elden. Efter middagen väntar en spännande natt i mysig kolarkoja, där ni kan tända en eld i kaminen (med det nya eldstålet som varje barn får under aktiviteten) och somna till ljudet av elden.
Nästa dag lagar ni mat över elden och tar en kanottur på sjön. Dagen kan avslutas med en skön stund i vår flytande bastu och kanske ett dopp i sjön före middagen med pannkakor och sylt.

Pris: Barn 4-17 år: 1850 SEK per person. Vuxen: 3480 SEK per person. (enkelrumstillägg 250 SEK per natt)

Datum: Denna aktivitet arrangeras på fasta datum på Svenska 15-17 maj (fullt), 15-17 juni, 13-15 juli och 20-22 augusti.
(Den 19-21 August kommer Familjeexpeditionen vara på Engelska)

Tid & plats: Incheckning i Kolarbyns reception kl 14.00-15.00. Den gemensamma aktiviteten som startar 15.30 och avslutas efter middagen ca 19.00, så var i god tid för incheckning samt rundtur innan aktiviteten börjar. Ni har tillgång till kolarkojan från ca kl 14 ankomstdagen till och med kl 11 avfärdsdagen dag 3. Kolarbyn har ingen bemannad reception, men vi möter upp er vid incheckningen. Vid incheckningen får ni en guidad rundvandring för att få instruktioner om hur allt fungerar och vart man hittar allt.

Ingår: Den gemensamma guidade aktiviteten startar 15.00 och avslutas efter middagen ca 19.00. Därefter gör ni egna aktiviteter tillsammans i familjen under vistelsen. 1 tändstål (Light My Fire) per koja. 2 nätters logi i kolarkoja med uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på. Middag som vi tillsammans lagar över elden. Frukost dag 1 och 2 och middag dag 2, som ni själva gör i ordning över elden. Tillgång till kanot under förmiddagen samt flytande bastu, som värms upp av er och delas med andra gäster. Ved att hugga för att elda med, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till våra grillplatser, köksutrustning för matlagning, diskmöjligheter vid bäcken, sopsortering, tillgång till sittplatser i Storkojan.

Boende: Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer med möjlighet till en extra bädd mellan ordinarie sängar. Ni får plats 2 personer och 1 barn under 12 år i varje koja). Är barnen under 5 år kan ni eventuellt bo alla 4 i en koja, men kontakta oss för bokning. Vi rekommenderar er att annars boka vår Familjekoja, Storkoja eller Timmerstuga, där minst 4 personer får plats.

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

Språk: FamiljeExpeditionen kommer att genomföras på Svenska då alla barn kan känna sig bekväma med språket. No English is spoken in this course

Gästrecensioner

”Stannade tre nätter och lämnade i stort sett aldrig området eftersom det var så lugnt och skönt i kojan eller nere vid sjön. Paddlade kanot, bastade och tände en hel del brasor! Vi kommer garanterat återvända.”
Martin, Sverige

”Fantastiskt att få vara nära naturen och leva enkelt.
Lämnar all stress och bekymmer och fokuserar bara på här och nu.
Göra upp eld, laga mat från skafferiet över öppna lågor, diska nere vid bäcken är så avkopplande. Allt får ta tid.
Malin välkomnar och visar runt och har ordnat så fint.
Rekommendera varmt att stanna minst två nätter och bara njuta.”
Marie, Sverige

”Vi hade en riktigt fin helg här! Mysiga kojor i fin natur. Fina omgivningar! Härligt att båda kunna paddla kanot och bada bastu. Trevligt att laga god mat över öppen eld. Ett resmål vi rekommenderar varmt!”
Linn, Sverige

”Övernattat två gånger. Första gången själva och andra gången med barn. Båda tillfällena var lika härliga. Det är som att tiden står stilla och allt får ta sin tid. Rekommenderas varmt!”
Magnus, Sverige

”Fantastisk miljö, skogsbad och historielektion!”
Jan, Sverige

”Helt underbar och trollsk plats, perfekt för social distansering. Bastu på en vacker sjö med många aktiviteter och magisk atmosfär. Kolmilan tog oss tillbaka i tiden och personalen var riktigt trevliga. -Dit åker vi igen!”
Stina, Sverige

”Vi är vana att vara ute, sova i hängmatta och laga mat. Vi hade sett fram emot att komma hit. Men blev så förvånade över hur lyxigt det känts. Allt finns; Ved, köksutrustning, bastu, allt. Det har verkligen varit fantastiskt”
Jack, Stockholm

”Det var jättekul att bo i en kolarkoja. Smidigt med eldstäder, mat och ved. Mysigt och lyxigt trots att det var ”enkel standard”.”
Rosa, Sverige