FAMILJE EXPEDITION

Ett familjeäventyr i 3 dagar i Kolarbyn, med ett spännande djur-, natur- och Bushcraft-tema. Vi överlever dagens moderna samhälle genom att köpa färdiga produkter som vi använder oss av, men för att överleva till skogs behövs mer än så – nämligen kunskap och förberedelser. 

Under aktiviteten lär vi oss vad Bushcraft och Överlevnad är för något. En erfaren instruktör berättar, vad vi som barn och föräldrar bör tänka på i händelse av att vi går vilse i skogen. Ni får även på ett lekfullt sätt prova på hur man på bästa sätt gör upp eld med hjälp av en ceriumstav (eldstål). Före middagen går vi tillsammans en kort tipspromenad med spännande och lärorika frågor om djur och natur. Låt barnen komma ut i en riktig skog och bli trygga med att vara i naturen.
Aktiviteten startar kl. 15.30 på ankomstdagen och vi avslutar sedan dagen med att tillsammans göra en smarrig middag direkt över elden. Efter middagen väntar en spännande natt i mysig kolarkoja, där ni kan tända en eld i kaminen (med det nya eldstålet som varje barn får under aktiviteten) och somna till ljudet av elden.
Nästa dag lagar ni mat över elden och tar en kanottur på sjön. Dagen kan avslutas med en skön stund i vår flytande bastu och kanske ett dopp i sjön före middagen med pannkakor och sylt.

Pris: Barn 4-17 år: 1850 SEK per person. Vuxen: 3480 SEK per person. (enkelrumstillägg 250 SEK per natt)

Datum: Denna aktivitet arrangeras på fasta datum på Svenska 15-17 maj (fullt), 15-17 juni, 13-15 juli och 20-22 augusti.
(Den 19-21 August kommer Familjeexpeditionen vara på Engelska)

Tid & plats: Incheckning i Kolarbyns reception kl 14.00-15.00. Den gemensamma aktiviteten som startar 15.30 och avslutas efter middagen ca 19.00, så var i god tid för incheckning samt rundtur innan aktiviteten börjar. Ni har tillgång till kolarkojan från ca kl 14 ankomstdagen till och med kl 11 avfärdsdagen dag 3. Kolarbyn har ingen bemannad reception, men vi möter upp er vid incheckningen. Vid incheckningen får ni en guidad rundvandring för att få instruktioner om hur allt fungerar och vart man hittar allt.

Ingår: Den gemensamma guidade aktiviteten startar 15.00 och avslutas efter middagen ca 19.00. Därefter gör ni egna aktiviteter tillsammans i familjen under vistelsen. 1 tändstål (Light My Fire) per koja. 2 nätters logi i kolarkoja med uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på. Middag som vi tillsammans lagar över elden. Frukost dag 1 och 2 och middag dag 2, som ni själva gör i ordning över elden. Tillgång till kanot under förmiddagen samt flytande bastu, som värms upp av er och delas med andra gäster. Ved att hugga för att elda med, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till våra grillplatser, köksutrustning för matlagning, diskmöjligheter vid bäcken, sopsortering, tillgång till sittplatser i Storkojan.

Boende: Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer med möjlighet till en extra bädd mellan ordinarie sängar. Ni får plats 2 personer och 1 barn under 12 år i varje koja). Är barnen under 5 år kan ni eventuellt bo alla 4 i en koja, men kontakta oss för bokning. Vi rekommenderar er att annars boka vår Familjekoja, Storkoja eller Timmerstuga, där minst 4 personer får plats.

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

Språk: FamiljeExpeditionen kommer att genomföras på Svenska då alla barn kan känna sig bekväma med språket. No English is spoken in this course

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done
Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED