ROMANTISKT ÄVENTYR I KOLARKOJA

Fira kärleken med en annorlunda upplevelse i Bergslagens vackra natur. I en skogsglänta vid Skärsjöns strand väntar en mysig kolarkoja på sällskap.
Koppla bort vardagen för en stund tillsammans och låt skogen väcka det naturliga äventyret inom er. I en egen kolarkoja sover ni gott i sovsäckar på fårskinnsfällar i ljuslyktans sken framför den sprakande eldstaden. Här finns fina möjligheter till uppfriskande skogspromenader. När ni blir hungriga har ni sedan tidigare fått en picknick korg fylld med smakfull mat och dryck. Efter en härlig måltid i det fria kan ni tända bastun nere vid sjön och ta ett månskensdopp under stjärnorna i Skärsjöns klara vatten. Dagen 2, gör ni i ordning frukost direkt över elden, vandrar runt sjön. Vid lunchdags kikar ni in i skafferiet och ser vad som finns till lunch.

Pris 1 natt 1.545 SEK/person
Pris 2 nätter 2.680 SEK/person

Alternativ
Paketet kan bokas 1 eller 2 nätter. Bokar du 2 nätter ingår middagskorg dag 1 och enklare lunch och middag från vårt skogsskafferi dag 2.

Tid & plats
Incheckning i Kolarbyns reception kl 14.00-15.00. Kolarbyn har ingen bemannad reception, men en värd möter upp er vid incheckningen. Vid incheckningen får ni en guidad rundvandring för att få instruktioner om hur allt fungerar och vart man hittar allt. Ni har tillgång till kolarkojan efter incheckningen ankomstdagen till kl 10.30 avresedagen.

Deltagare: För 2 personer

Ingår i priset
1-2 nätters logi i kolarkoja, middag i picknickkorg, ekologisk frukost, lunch och middag (dag 2) som ni själva tillagar över elden, tillgång till flytande bastu i 1,5 h (delad och tänds själv), sovsäckar, resekudde, isoppslakan och kuddvar. Ved att hugga för att elda med, stearinljus, tändstickor, uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till grillplatser, köksutrustning för matlagning över eld, diskmöjligheter vid bäcken, sopsortering, tillgång till sittplatser i storkojan.

Boende
Enkel bädd i kolarkoja för 2 personer (skiva mellan bäddarna kan användas för att få en dubbelsäng)

Övrigt
Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, ficklampa, powerbank, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

#KOLARBYN #UPPLEVELSE #ROMANTIK #JUBILEUM

BOKA AKTIVITET

Gästrecensioner

”Stannade tre nätter och lämnade i stort sett aldrig området eftersom det var så lugnt och skönt i kojan eller nere vid sjön. Paddlade kanot, bastade och tände en hel del brasor! Vi kommer garanterat återvända.”
Martin, Sverige

”Fantastiskt att få vara nära naturen och leva enkelt.
Lämnar all stress och bekymmer och fokuserar bara på här och nu.
Göra upp eld, laga mat från skafferiet över öppna lågor, diska nere vid bäcken är så avkopplande. Allt får ta tid.
Malin välkomnar och visar runt och har ordnat så fint.
Rekommendera varmt att stanna minst två nätter och bara njuta.”
Marie, Sverige

”Vi hade en riktigt fin helg här! Mysiga kojor i fin natur. Fina omgivningar! Härligt att båda kunna paddla kanot och bada bastu. Trevligt att laga god mat över öppen eld. Ett resmål vi rekommenderar varmt!”
Linn, Sverige

”Övernattat två gånger. Första gången själva och andra gången med barn. Båda tillfällena var lika härliga. Det är som att tiden står stilla och allt får ta sin tid. Rekommenderas varmt!”
Magnus, Sverige

”Fantastisk miljö, skogsbad och historielektion!”
Jan, Sverige

”Helt underbar och trollsk plats, perfekt för social distansering. Bastu på en vacker sjö med många aktiviteter och magisk atmosfär. Kolmilan tog oss tillbaka i tiden och personalen var riktigt trevliga. -Dit åker vi igen!”
Stina, Sverige

”Vi är vana att vara ute, sova i hängmatta och laga mat. Vi hade sett fram emot att komma hit. Men blev så förvånade över hur lyxigt det känts. Allt finns; Ved, köksutrustning, bastu, allt. Det har verkligen varit fantastiskt”
Jack, Stockholm

”Det var jättekul att bo i en kolarkoja. Smidigt med eldstäder, mat och ved. Mysigt och lyxigt trots att det var ”enkel standard”.”
Rosa, Sverige