ROMANTISKT ÄVENTYR I SKOGSHUGGARKOJA

En lite lyxigare vistelse i Kolarbyn Eco Lodge där ni bor i vår Skogshuggarkoja. Kojan har egentligen 4 bäddar men den är bäddad bara för er, i en dubbelsäng. Rulla ut sovsäckarna och ta en titt i er middagskorg som väntar er i stugan.
Tänd en mysig brasa eller lägg er ned ett slag med dörren på glänt och titta rakt ut i naturen utanför

Vad ni kan förvänta er

Dag 1
I er koja hittar ni middagskorgen som är redo att avnjutas på valfri plats i naturen och behöver ej tillagas. Ni hugger er egen ved för uppvärmning av kojan och hämtar vatten i vår kallkälla.

Dag 2
Frukosten finns att hämta i vårt köksförråd och ni tillagar den själva över elden, kanske blir det pannkakor med blåbär som ni plockat runt hörnet från er Skogshuggarkoja. Till lunch och middag hittar ni det ni vill äta från vårt välfyllda skogsskafferi. Kanot eller Roddbåt ingår och kanske ror ni bort till bastun som är bokad bara för er i 2h. Ni hugger ved och värmer bastun själva (och städar efter er)
Som tillval kan ni vissa dagar boka vårt Vedeldade Skogsbad på eftermiddagen/kvällen. Er värd startar uppvärmningen av badet åt er och ni sköter sedan elden själva under kvällen. Efter ca 2 timmar är badet lagom varmt

Dag 3
Frukostmys runt elden och morgonbestyr med disk och utcheckning senast 11.00, sedan säger vi hej då för den här gången.

Datum
Detta paket kan bokas för två personer under april till och med november. Är ni fler går självklart också att boka detta paket.

Pris från 3.550 kr per person

Det ingår i Romantiskt Äventyr i Skogshuggarkoja

  • 2 nätter i vår lite lyxigare Skogshuggarkoja (med riktigt golv och dubbelsäng)
  • Sovsäckar, lyxig middagskorg
  • Kanot/roddbåt dag 2
  • Lunch och middag att välja från vårt skogsskafferi
  • Privat Bastu i 2 timmar, bara för er
  • Alla måltider är inkluderade (mer om vad som ingår i de olika måltiderna, hittar du HÄR)

Boende
Du sover skönt i dubbel bädd, på uppblåsbar madrass och fluffiga fårskinn. I Skogshuggarkojan finns en eldstad som håller dig varm om det är kallt ute. (du hugger ved och startar elden själv) Stearinljus ger ljus i kojan.

För vem?
Alla kan komma till Kolarbyn, här är det enkelt att leva med och uppleva naturen och inga förkunskaper behövs. Vi har allt du behöver och vi hjälper dig med allt du undrar över. Vi hjälper dig självklart med tips och råd om hur du startar och behåller en eld, utomhusmatlagning och hur du hugger ved. Tänk på att vi inte har någon elektricitet (inga kylmöjligheter) eller rinnande vatten (ur kranen)

Tid & plats
Incheckning i Kolarbyns reception mellan kl. 14.00-14.45. Den guidade turen startar 15.00. Kolarbyn har ingen bemannad reception, men en värd möter upp er vid incheckningen. Vid incheckningen får ni en guidad rundvandring för att ge er en bra start på er vistelse i Kolarbyn. Ni får veta hur det fungerar i Kolarbyn och var ni hittar allt. Ni har tillgång till kojan från kl. 14.00, ankomstdagen till kl. 11.00 på avresedagen

Boende
Enkel bädd i kolarkoja eller timmerstuga

Det här ingår alltid i logi
Logi i kolarkoja eller Skogshuggarkoja, ekologisk frukost att själva tillaga över elden, tillgång till flytande bastu 2h (delad med andra gäster, gästen hugger ved och tänder bastun själv) Ved att hugga för att elda med, stearinljus, tändstickor, uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till 7 eldstäder och grillplatser, köksutrustning för matlagning över eld, diskmöjligheter vid bäcken och sopsortering. Utedass och möjlighet att tvätta sig i sjön, bäcken eller i primitivt duschrum.

Övrigt
Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kyligt väder, ficklampa eller pannlampa, badkläder, handduk, vattenflaska, Power bank, snacks

Tillval
Detta går att boka till din vistelse (vissa tillval kan redan ingå i ditt paket, vänligen läs i din bokningsbekräftelse) Det finns möjlighet att hyra sovsäck, handduk, kanot och roddbåt
Du kan också boka till: Privat bastu, vedeldat Skogsbad, lunch och middag från vårt skogsskafferi, andra måltider. (Catering, för grupper fler än 14 personer)

Vi får många frågor på mail och telefon och de flesta svaren har vi samlat HÄR

BOKA AKTIVITET

Gästrecensioner

”Stannade tre nätter och lämnade i stort sett aldrig området eftersom det var så lugnt och skönt i kojan eller nere vid sjön. Paddlade kanot, bastade och tände en hel del brasor! Vi kommer garanterat återvända.”
Martin, Sverige

”Fantastiskt att få vara nära naturen och leva enkelt.
Lämnar all stress och bekymmer och fokuserar bara på här och nu.
Göra upp eld, laga mat från skafferiet över öppna lågor, diska nere vid bäcken är så avkopplande. Allt får ta tid.
Malin välkomnar och visar runt och har ordnat så fint.
Rekommendera varmt att stanna minst två nätter och bara njuta.”
Marie, Sverige

”Vi hade en riktigt fin helg här! Mysiga kojor i fin natur. Fina omgivningar! Härligt att båda kunna paddla kanot och bada bastu. Trevligt att laga god mat över öppen eld. Ett resmål vi rekommenderar varmt!”
Linn, Sverige

”Övernattat två gånger. Första gången själva och andra gången med barn. Båda tillfällena var lika härliga. Det är som att tiden står stilla och allt får ta sin tid. Rekommenderas varmt!”
Magnus, Sverige

”Fantastisk miljö, skogsbad och historielektion!”
Jan, Sverige

”Helt underbar och trollsk plats, perfekt för social distansering. Bastu på en vacker sjö med många aktiviteter och magisk atmosfär. Kolmilan tog oss tillbaka i tiden och personalen var riktigt trevliga. -Dit åker vi igen!”
Stina, Sverige

”Vi är vana att vara ute, sova i hängmatta och laga mat. Vi hade sett fram emot att komma hit. Men blev så förvånade över hur lyxigt det känts. Allt finns; Ved, köksutrustning, bastu, allt. Det har verkligen varit fantastiskt”
Jack, Stockholm

”Det var jättekul att bo i en kolarkoja. Smidigt med eldstäder, mat och ved. Mysigt och lyxigt trots att det var ”enkel standard”.”
Rosa, Sverige