KOLARBYN VANDRING MED ÖVERNATTNING I KOLARKOJA

VANDRINGPAKET 1-5 nätter
Ett fler-dagarspaket med självguidad vandring på valfri led. Alla måltider ingår och övernattning i kolarkoja. Omgivningarna runt Kolarbyn Eco Lodge inbjuder till sköna, gröna vandringar i stort och smått. Här kan du välja på att vandra 6 km runt vår vackra sjö – Skärsjön. Passa på att hoppa i direkt från blåbärsriset vid strandkanten. Du kan även ta dig med bil till flera fantastiska nyuppmärkta leder i närheten. Vi visar dig alla möjligheter när du är i Kolarbyn.

Tillgängliga leder för vandring
(tips, ladda ned den mycket uppskattade appen ”Naturkartan” (App store, Google Play)
I Naturkartan kan ni läsa mer om de leder som finns tillgängliga i området och hur man tar sig dit, svårighetsgrad och vad som rekommenderas.

Skärsjön runt, vår populära och lättgångna led runt vår sjö är 6km
Kolarbyn – Färna-leden:
5-13 km (svårighetsgrad medel och startar från Kolarbyn )
Ormdalsslingan, 6km (ni tar er med bil dit i 20 minuter)
Romboleden

Erfarenhet
Du behöver ingen erfarenhet för dessa leder, men välj en sträcka som du känner att du behärskar och har utrustning för.

Boende
Enkel bädd i traditionell kolarkoja eller timmerstuga

Detta ingår i ert paket
Logi i kolarkoja (sovsäcksutrustning finns att hyra). Alla måltider, lunch och middagar att välja från vårt välfyllda, men enkla skogsskafferi. Ni tillagar själva måltiden över elden eller tar med lättare matsäck från köksförrådet (frukt och smörgåsar) för er vandring. Tillgång till papperskarta nr 67 (grönsaksbladet/terrängkartan)

Detta ingår alltid i all logi
Ekologisk frukost från vårt köksförråd, tillgång till flytande bastu i 2 h (ni tänder och städar själva och delas med andra gäster) ved att hugga för att elda med, yxa, stearinljus, tändstickor, tändmaterial, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till 7 eldstäder för matlagning. Utekök för tillredning av mat, köksutrustning i vårt köksförråd (tallrikar, bestick, kåsor, knivar, skärbrädor, skålar, kastruller, stekpannor och kaffepannor. Diskmöjligheter vid bäcken, sopsortering, tillgång till sittplatser och eldstad i samlingsmilan, 2 torrdass med handtvätt. Tillgång till gemensamt primitivt duschrum, där du värmer vattnet själv för tvagning.

Incheckning mellan 14.00 – 15.00
Utcheckning kl.11.00

Pris från: 2.805 SEK per person

Tid & plats
Incheckning i Kolarbyn mellan 14.00 och 15.00. Värden möter er vid receptionen och vi visar er till er koja. Rundturen tar ca 30 min, förbered er med kläder, passande för årstid och väder.
Runt kl.15.00 startar en guidad rundvandring i Kolarbyn. Under rundturen får ni veta hur ni hittar till allt, hur det fungerar, Kolarbyns historia, och ni träffar de andra gästerna som ni delar upplevelsen med. Observera att Kolarbyn inte är bemannat under natten och incheckning efter 16.00 inte möjlig.

Vad kan vara bra att ta med för vandringen
Vandringen är lätt men använd gärna rejäla vandringskängor, ryggsäck med ombyte, regnkläder, matsäck, termos för fika, stormkök för matlagning vid längre vandring, dryck, förstaförband/skavsårsplåster.

Övrigt för din vistelse i Kolarbyn
Vi rekommenderar att du tar med dig vattenflaska, vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, power bank, kikare, badkläder, handduk, snacks.

Vanligt ställda frågor hittar du här

#KOLARBYN #UPPLEVELSE #ROMANTIK #JUBILEUM

BOKA AKTIVITET

Gästrecensioner

”Stannade tre nätter och lämnade i stort sett aldrig området eftersom det var så lugnt och skönt i kojan eller nere vid sjön. Paddlade kanot, bastade och tände en hel del brasor! Vi kommer garanterat återvända.”
Martin, Sverige

”Fantastiskt att få vara nära naturen och leva enkelt.
Lämnar all stress och bekymmer och fokuserar bara på här och nu.
Göra upp eld, laga mat från skafferiet över öppna lågor, diska nere vid bäcken är så avkopplande. Allt får ta tid.
Malin välkomnar och visar runt och har ordnat så fint.
Rekommendera varmt att stanna minst två nätter och bara njuta.”
Marie, Sverige

”Vi hade en riktigt fin helg här! Mysiga kojor i fin natur. Fina omgivningar! Härligt att båda kunna paddla kanot och bada bastu. Trevligt att laga god mat över öppen eld. Ett resmål vi rekommenderar varmt!”
Linn, Sverige

”Övernattat två gånger. Första gången själva och andra gången med barn. Båda tillfällena var lika härliga. Det är som att tiden står stilla och allt får ta sin tid. Rekommenderas varmt!”
Magnus, Sverige

”Fantastisk miljö, skogsbad och historielektion!”
Jan, Sverige

”Helt underbar och trollsk plats, perfekt för social distansering. Bastu på en vacker sjö med många aktiviteter och magisk atmosfär. Kolmilan tog oss tillbaka i tiden och personalen var riktigt trevliga. -Dit åker vi igen!”
Stina, Sverige

”Vi är vana att vara ute, sova i hängmatta och laga mat. Vi hade sett fram emot att komma hit. Men blev så förvånade över hur lyxigt det känts. Allt finns; Ved, köksutrustning, bastu, allt. Det har verkligen varit fantastiskt”
Jack, Stockholm

”Det var jättekul att bo i en kolarkoja. Smidigt med eldstäder, mat och ved. Mysigt och lyxigt trots att det var ”enkel standard”.”
Rosa, Sverige