VILDMARKSRITT MED ÖVERNATTNING I KOLARBYN

Ett härligt och rogivande 3-dagars paket med två nätter i Kolarbyn. I upplevelsen ingår övernattning i mysig kolarkoja med öppen eldstad, 2h ridtur i skogen på islandshästar dag 2, lunch och middag från vårt köksförråd dag 2 samt ekologisk frukost som man själv gör i ordning över öppen eld samt tillgång till flytande bastu.

En ridtur i Bergslagsskogarna är ett fartfyllt och roligt sätt att uppleva vår storslagna natur. Under turen får ni ta er fram på hästryggen genom skog och mark och upptäcka många härliga och unika platser på er väg. Kanske stannar vi vid någon lämplig skogssjö där ni vid fint väder kan bada med hästarna. Efter ridturen fortsätter vi färden hem för att senare på kvällen gå ner till den flytande bastun i Skärsjön för ett härligt avslut på dagen.

Pris från
3.935 SEK per person (maila oss för förslag på datum malin@kolarbyn.se)

Datum
Paketet anordnas mot förfrågan och möjlighet till en egen ridtur finns, om ni är minst 3 deltagare, skicka oss ett mail med förslag på datum. (info@kolarbyn.se)

Tid & plats: Ni anländer till Kolarbyn dagen före ridningen. Incheckning sker i Kolarbyns reception kl 14.00-15.00. Ni har tillgång till kojorna till kl 11.00 avresedagen. Turen börjar på dag 2 vid 10.00, Ni åker med egen bil ca 20 minuter från Kolarbyn till Fors Gård i Riddarhyttan.

Deltagare: Åldersgränsen är från 10 år och maxvikten är 95 kg. Du kan följa med på ridturen om du är ovan, men du bör inte vara rädd för hästar. (bokar ni en egen tur kan du vara yngre än 10 år)

Ingår i priset: Övernattning i kolarkoja, uppblåsbart liggunderlag och fårskinn att sova på, middag på ankomstdagen från vårt skogsskafferi, lunch och middag från vårt skogsskafferi dag 2, som ni tillagar över elden själva, tillgång till flytande bastun i 2h (delad och tänds själv). Rundvandring i Kolarbyn vid incheckning. Frukost att tillaga själv över elden.

Boende: Enkel bädd i kolarkoja för 2-3 personer.

Övrigt: Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks. Vid ridturen tillhandahålls ridhjälm och begränsat antal säkerhetsvästar.

Medtag passande ridkläder och vi börjar vi med att var och en borstar och sadlar sin häst. Om du är ovan får du hjälp

BOKA AKTIVITET

Denna aktivitet bokas enbart via e-post: info@kolarbyn.se

Gästrecensioner

”Stannade tre nätter och lämnade i stort sett aldrig området eftersom det var så lugnt och skönt i kojan eller nere vid sjön. Paddlade kanot, bastade och tände en hel del brasor! Vi kommer garanterat återvända.”
Martin, Sverige

”Fantastiskt att få vara nära naturen och leva enkelt.
Lämnar all stress och bekymmer och fokuserar bara på här och nu.
Göra upp eld, laga mat från skafferiet över öppna lågor, diska nere vid bäcken är så avkopplande. Allt får ta tid.
Malin välkomnar och visar runt och har ordnat så fint.
Rekommendera varmt att stanna minst två nätter och bara njuta.”
Marie, Sverige

”Vi hade en riktigt fin helg här! Mysiga kojor i fin natur. Fina omgivningar! Härligt att båda kunna paddla kanot och bada bastu. Trevligt att laga god mat över öppen eld. Ett resmål vi rekommenderar varmt!”
Linn, Sverige

”Övernattat två gånger. Första gången själva och andra gången med barn. Båda tillfällena var lika härliga. Det är som att tiden står stilla och allt får ta sin tid. Rekommenderas varmt!”
Magnus, Sverige

”Fantastisk miljö, skogsbad och historielektion!”
Jan, Sverige

”Helt underbar och trollsk plats, perfekt för social distansering. Bastu på en vacker sjö med många aktiviteter och magisk atmosfär. Kolmilan tog oss tillbaka i tiden och personalen var riktigt trevliga. -Dit åker vi igen!”
Stina, Sverige

”Vi är vana att vara ute, sova i hängmatta och laga mat. Vi hade sett fram emot att komma hit. Men blev så förvånade över hur lyxigt det känts. Allt finns; Ved, köksutrustning, bastu, allt. Det har verkligen varit fantastiskt”
Jack, Stockholm

”Det var jättekul att bo i en kolarkoja. Smidigt med eldstäder, mat och ved. Mysigt och lyxigt trots att det var ”enkel standard”.”
Rosa, Sverige