FRÅN KOJA TILL SLOTT

Lyxa till vardagen med en annorlunda upplevelse i Bergslagens vackra natur.
Ni får två nätters mysig och rofylld vistelse i en resa

Koppla bort bruset för en stund och låt skogen och omgivningen väcka äventyret inom er. I en egen kolarkoja sover ni gott på fårskinnsfällar, framför den sprakande eldstaden. Här finns oändliga möjligheter till uppfriskande skogspromenader, svalkande bad och avkoppling. När ni blir hungriga har ni en picknickkorg med mat och dryck, väntandes i kojan. Med den härliga picknickmiddagen, avnjuten i det fria, strosar ni ner till Skärsjöns klara vatten, för att tända elden i vår flytande bastu och ta ett månskensdopp under stjärnorna.
Efter en god frukost, som ni själva tillagar över elden, är det dags för nästa äventyr.

Dags att gå från Koja till Slott, genom vackra bergslagen tar ni er till Färna Herrgård och Spa. Här bjuds på riktig lyx i en miljö där ni kan luta er tillbaka och bara koppla av. Färnaköket är vida känt och här lagar man mat med kärlek och respekt för den naturliga råvaran. När lunchen avslutats, kan ni promenera ner till herrgårdens spa för ett avslappnande hett utomhusbad. Här finns även inomhuspool och flera olika sorters bastu. Kvällen avslutas med en trerätters middag. Denna upplevelse erbjuder fantastiska miljöer, natur och intryck på två unika boenden som ni sent ska glömma!

Bokning – för att göra en bokning, har vi speciella rutiner 2021
För att boka paketet, bokar ni ”Romantiskt äventyr i kolarkoja, 1 natt och lägger till tillvalet ”Koja till Slott, extra natt, 2 personer” Ni bokar då första natten i Kolarbyn och andra natten på Färna Herrgård, enligt paketet ”Från Koja till Slott”.

Boende
I Kolarbyn ingår enkel bädd i kolarkoja för 2 personer, på Färna sker logi i dubbelrum. Är ni ett större sällskap så har vi även vår Familjekoja och Skogshuggarkoja, som rymmer 4-6 personer.

Pris, från 3 475 SEK per person

Två nätter, ankomst Kolarbyn mån-, tis- eller onsdag:
2 vuxna i samma koja/dubbelrum 6 950:-
1 vuxen i egen koja/enkelrum (bokning tillsammans i grupp) 4 180:-

Två nätter, ankomst Kolarbyn tors- eller fredag:
2 vuxna i samma koja/dubbelrum 7 350:-
1 vuxen i egen koja/enkelrum (bokning tillsammans i grupp) 4 805:-

Detta paket vänder sig till vuxna. Om ni reser med barn rekommenderar vi att ni bokar paketet Romantiskt äventyr i kolarkoja och väljer sedan till en natt på Färna. 1 Vuxen i egen koja kan endast bokas till om ni är fler än 2 personer i sällskapet.

År 2020, fick vi ytterligare en möjlighet att utöka äventyret då en 18 km lång vandringsled blev uppmärkt mellan Kolarbyn och Färna Herrgård. – Om ni väljer att vandra, Starta tidigt!

Bokning
Detta paket är för 2 personer och kan bokas för 2-3 nätter under april till november.

Tid och plats
Incheckning i Kolarbyn mellan 14.00 och 15.00. Vi möter er vid receptionen och vi visa er till er koja. Rundturen tar ca 20 min, förbered er med kläder, passande för årstid och väder. Runt kl.15.00 startar en guidad rundvandring i Kolarbyn. Under rundturen får ni veta hur det fungerar här, hur ni hittar till allt, Kolarbyns historia, och träffar andra gäster som ni delar upplevelsen med. Observera att Kolarbyn inte är bemannat under natten,
Dag 2 börjar ni med lunch på Färna Herrgård vid 12.00 och incheckning sker från 15.00. Ni har tillgång till Spa redan efter lunch.

Ingår i priset
I Kolarbyn ingår mysig logi i kolarkoja, vildmarksmiddag i picknickkorg, ekologisk frukost utomhus, som ni själva tillagar över elden, tillgång till flytande bastu i 1,5 h (delad och tänds själv), sovsäck (sovsäck, resekudde & lakan). Ved att hugga för att elda med, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till köksutrustning för matlagning över eld, diskmöjligheter vid vår bäck, tillgång till sittplatser i Storkojan och 7 lägereldar i Kolarbyn.
Färna Herrgård ingår logi i dubbelrum, frukostbuffé, lunch, 3-rätters middag* samt entré till SPA två dagar.

Övrigt
Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, ficklampa, powerbank, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

Läs mer om upplevelsen här

#KOLARBYN #ROMANTIK #LYX #ECO #GALAMPING #FÄRNAHERRGARD #NATUR #WEEKEND

BOKA AKTIVITET

FOTOGALLERI

FOTOGALLERI

OMDÖMEN FRÅN VÅRA GÄSTER

  One of the best things I've done. Excellent place! I will 100 percent returning in the future (hopefully not too distant)!
/av Joe, 2015-06-10

  Jag har rest jorden runt men fick en av de bästa upplevelserna någonsin i kolarbyn. Vackert som en saga…
/av Josefine, 2014-12-08

  Underbart!
Andra vistelsen vid Kolarbyn och lika nöjda denna gång. Alla borde uppleva en åtminstone en natt i Kolarbyn! Jag skriver det motvilligt, eftersom jag skulle vilja ha det för mig själv! Frukosten var värt varenda krona!
/av Wes, 2015-09-28

VI ÄR MÄRKTA MED

VI ÄR MÄRKTA MED