FRÅN KOJA TILL SLOTT

Lyxa till vardagen med en annorlunda upplevelse i Bergslagens vackra natur.
Ni får två nätters mysig och rofylld vistelse i en resa

Koppla bort bruset för en stund och låt skogen och omgivningen väcka äventyret inom er. I en egen kolarkoja sover ni gott på fårskinnsfällar, framför den sprakande eldstaden. Här finns oändliga möjligheter till uppfriskande skogspromenader, svalkande bad och avkoppling. När ni blir hungriga har ni en picknickkorg med mat och dryck, väntandes i kojan. Med den härliga picknickmiddagen, avnjuten i det fria, strosar ni ner till Skärsjöns klara vatten, för att tända elden i vår flytande bastu och ta ett månskensdopp under stjärnorna.
Efter en god frukost, som ni själva tillagar över elden, är det dags för nästa äventyr.

Dags att gå från Koja till Slott, genom vackra bergslagen tar ni er till Färna Herrgård och Spa. Här bjuds på riktig lyx i en miljö där ni kan luta er tillbaka och bara koppla av. Färnaköket är vida känt och här lagar man mat med kärlek och respekt för den naturliga råvaran. När lunchen avslutats, kan ni promenera ner till herrgårdens spa för ett avslappnande hett utomhusbad. Här finns även inomhuspool och flera olika sorters bastu. Kvällen avslutas med en trerätters middag. Denna upplevelse erbjuder fantastiska miljöer, natur och intryck på två unika boenden som ni sent ska glömma!

Boende
I Kolarbyn ingår enkel bädd i kolarkoja för 2 personer, på Färna sker logi i dubbelrum. Är ni ett större sällskap, kontakta oss så har vi även vår Familjekoja och Skogshuggarkoja, som rymmer 4-6 personer.

Pris, från 3 830 SEK per person

Två nätter, ankomst Kolarbyn mån-, tis- eller onsdag:
2 vuxna i samma koja/dubbelrum 7 660 SEK
1 vuxen i egen koja/enkelrum (bokning tillsammans i grupp) 4 530 SEK

Två nätter, ankomst Kolarbyn tors- eller fredag:
2 vuxna i samma koja/dubbelrum 8 296 SEK
1 vuxen i egen koja/enkelrum (bokning tillsammans i grupp) 4 945 SEK

Detta paket vänder sig till vuxna. Om ni reser med barn rekommenderar vi att ni bokar paketet Romantiskt äventyr i kolarkoja och väljer sedan till en natt på Färna. 1 Vuxen i egen koja kan endast bokas till om ni är fler än 2 personer i sällskapet.

Bokning
Detta paket är för 2 personer och kan bokas för 2-3 nätter under april till november.

Tid och plats
Incheckning i Kolarbyn mellan 14.00 och 15.00. Vi möter er vid receptionen och vi visa er till er koja. Rundturen tar ca 30 min, förbered er med kläder, passande för årstid och väder. Runt kl.15.00 startar en guidad rundvandring i Kolarbyn. Under rundturen får ni veta hur det fungerar här, hur ni hittar till allt, Kolarbyns historia, och träffar andra gäster som ni delar upplevelsen med. Observera att Kolarbyn inte är bemannat under natten,
Dag 2 börjar ni med lunch på Färna Herrgård vid 12.00 och incheckning sker från 15.00. Ni har tillgång till Spa redan efter lunch.

Ingår i priset
I Kolarbyn ingår mysig logi i kolarkoja, vildmarksmiddag i picknickkorg, ekologisk frukost utomhus, som ni själva tillagar över elden, tillgång till flytande bastu i 2 h (delad och tänds själv), sovsäck (sovsäck, resekudde & lakan). Ved att hugga för att elda med, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till köksutrustning för matlagning över eld, diskmöjligheter vid vår bäck, tillgång till sittplatser i Storkojan och 7 lägereldar i Kolarbyn.
Färna Herrgård ingår logi i dubbelrum, frukostbuffé, lunch, 3-rätters middag* samt entré till SPA två dagar.

Övrigt
År 2020, fick vi ytterligare en möjlighet att utöka äventyret då en 18 km lång vandringsled blev uppmärkt mellan Kolarbyn och Färna Herrgård. – Om ni väljer att vandra, Starta tidigt!Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, ficklampa, powerbank, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

Läs mer om upplevelsen här

BOKA AKTIVITET

Gästrecensioner

”Stannade tre nätter och lämnade i stort sett aldrig området eftersom det var så lugnt och skönt i kojan eller nere vid sjön. Paddlade kanot, bastade och tände en hel del brasor! Vi kommer garanterat återvända.”
Martin, Sverige

”Fantastiskt att få vara nära naturen och leva enkelt.
Lämnar all stress och bekymmer och fokuserar bara på här och nu.
Göra upp eld, laga mat från skafferiet över öppna lågor, diska nere vid bäcken är så avkopplande. Allt får ta tid.
Malin välkomnar och visar runt och har ordnat så fint.
Rekommendera varmt att stanna minst två nätter och bara njuta.”
Marie, Sverige

”Vi hade en riktigt fin helg här! Mysiga kojor i fin natur. Fina omgivningar! Härligt att båda kunna paddla kanot och bada bastu. Trevligt att laga god mat över öppen eld. Ett resmål vi rekommenderar varmt!”
Linn, Sverige

”Övernattat två gånger. Första gången själva och andra gången med barn. Båda tillfällena var lika härliga. Det är som att tiden står stilla och allt får ta sin tid. Rekommenderas varmt!”
Magnus, Sverige

”Fantastisk miljö, skogsbad och historielektion!”
Jan, Sverige

”Helt underbar och trollsk plats, perfekt för social distansering. Bastu på en vacker sjö med många aktiviteter och magisk atmosfär. Kolmilan tog oss tillbaka i tiden och personalen var riktigt trevliga. -Dit åker vi igen!”
Stina, Sverige

”Vi är vana att vara ute, sova i hängmatta och laga mat. Vi hade sett fram emot att komma hit. Men blev så förvånade över hur lyxigt det känts. Allt finns; Ved, köksutrustning, bastu, allt. Det har verkligen varit fantastiskt”
Jack, Stockholm

”Det var jättekul att bo i en kolarkoja. Smidigt med eldstäder, mat och ved. Mysigt och lyxigt trots att det var ”enkel standard”.”
Rosa, Sverige